Χριστούγεννα σε μια κυκλοφοριακή ζούγκλα

χριστούγεννα-σε-μια-κυκλοφοριακή-ζού-553889

Η ανικανότητα, η αδιαφορία και οι αναχρονιστικές νοοτροπίες που διακατέχουν τους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας εξακολουθούν να κρατούν όμηρο μια ολόκληρη πόλη.

Μια απόφαση διαδικαστικού χαρακτήρα η οποία θα έπρεπε να έχει εγκριθεί μέσα σε λίγες ώρες και να δώσει με την εφαρμογή της ανάσα στο κέντρο του Βόλου, που πνίγεται από το κυκλοφοριακό, έχει κολλήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου στα γρανάζια ενός ανεκδιήγητου δημόσιου φορέα που θα έλεγε κάποιος ότι υφίσταται για να ταλαιπωρεί τον κόσμο. Κορύνες ακούν και κορύνες δε βλέπουν οι Βολιώτες να τοποθετούνται στην κυκλοφορική ζούγκλα της οδού Δημητριάδος όπου οι τροχονόμοι δεν περνούν πλέον ούτε για βόλτα, ενώ οι δημοτικοί αστυνομικοί ετοιμάζονται να υποδυθούν τους τραυματιοφορείς. Σε ένα γραφειοκρατικό λαβύρινθο όπου καραδοκούν σε κάθε γωνιά του αμετανόητοι γραφειοκράτες, έχει εμπλακεί ο δήμος Βόλου που αποφάσισε στα μέσα του καλοκαιριού να τοποθετήσει κορύνες στη Δημητριάδος, από τη Φιλελλήνων μέχρι την Κ. Καρτάλη, μήπως και ανασάνει κυκλοφορικά το κέντρο τη πόλης. Ωστόσο λογάριαζε δίχως τον ξενοδόχο. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που για να δικαιολογήσει την ύπαρξή της έχει βαλθεί να μας τρελάνει, έλεγξε -υποτίθεται- ξανά και ξανά για περισσότερο από δύο μήνες τη σκοπιμότητα και όχι τη νομιμότητα της επίμαχης απόφασης του δήμου. Με άλλα λόγια, αφού δέχθηκε ότι δεν πρόκειται για μια παράνομη απόφαση, επεχείρησε στη συνέχεια να αποφανθεί αν πρέπει να τοποθετηθούν κορύνες σε ένα τμήμα του κεντρικού οδικού δίκτυο της πόλης, όπου όχι απλά δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση για το υφιστάμενο κυκλοφοριακό αλαλούμ, αλλά ακόμη και οι καταστηματάρχες που μέχρι πρότινος είχαν ξεσηκωθεί κατά του μέτρου, τώρα διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Η απόλυτη απουσία αστυνόμευσης και η τριτοκοσμική νοοτροπία των οδηγών, έχουν μετατρέψει μια από τις κεντρικότερες οδούς του Βόλου σε δρόμο που συναντά κάποιος μόνο στο Μπαγκλαντές. Αυτοκίνητα σταθμευμένα ακόμη και σε διπλή σειρά και φορτηγά που ξεφορτώνουν ότι ώρα θέλουν, έχουν κάνει αδιάβατη τη Δημητριάδος και η κατάσταση αυτή αναμένεται αν επιδεινωθεί δραματικά ενόψει και των γιορτών των Χριστουγέννων. Απέναντι σε όλα αυτά έχουμε μια δημοτική αρχή που έλαβε κάποιες αποφάσεις και μια υπηρεσία που πρέπει να ελέγχει μεν τη νομιμότητα των αποφάσεων της αυτοδιοίκησης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει το δικαίωμα να κρατά δέσμια μια ολόκληρη πόλη. Οι γραφειοκράτες της κ. Γερακούδη αφού σπατάλησαν, σε τοπικό επίπεδο, δίχως αποτέλεσμα αρκετές εβδομάδες ώστε να αποφανθούν αν πρέπει ή όχι να τοποθετηθούν οι κορύνες, «προώθησαν» στη συνέχεια το θέμα στην κεντρική υπηρεσία στη Λάρισα, όπου όμως και πάλι προέκυψε αδιέξοδο. Έτσι, για να ξεφορτωθούν την ευθύνη και να απαλλαγούν από τις συνεχείς οχλήσεις του δήμου Βόλου, παρέπεμψαν την υπόθεση στο αρμόδιο υπουργείο. Με άλλα λόγια, παρέπεμψαν στις καλένδες ένα θέμα που «καίει» μια ολόκληρη πόλη, γιατί δεν φανταζόμαστε να ελπίζει κανείς ότι στο χάος των ελληνικών υπουργείων θα βρεθεί άκρη για τις κορύνες της Δημητριάδος!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου