Υπουργός άχρι τρυγός

υπουργός-άχρι-τρυγός-677075

Ολο και περισσότερο λιγοστεύουν οι μέρες ώς την κρίσιμη στιγμή κατά την οποία η συμφωνία των Πρεσπών θα έλθει για επικύρωση στη Βουλή των Ελλήνων. Υπάρχει δε κάποιος που δεν τις μετρά απλώς αυτές τις μέρες που απομένουν. Κυριολεκτικώς της ρουφά. Και θα επιμείνει να τις ρουφά άχρι τρυγός. Ως την τελευταία σταγόνα γευστικής εξουσίας. Ποιος άλλος; Ο πατριδοκάπηλος υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος. Οστις είναι τάχα έτοιμος να κάνει «ηρωική έξοδο» από την κυβέρνηση, όταν έλθει η ώρα της ψηφοφορίας. Προσδοκώντας να εισπράξει, στην κάλπη, τα …παράσημα του «Μακεδονομάχου».

Ευελπιστώ ότι δεν υπάρχουν τόσοι Ελληνες, όσοι χρειάζονται για να ξαναμπεί ο «σύντροφος» Πάνος στη Βουλή, διατεθειμένοι να καταπιούν το κουτόχορτο που μας σερβίρει. Οτι, αντιθέτως, η συντριπτική πλειονότητα εκείνων που δεν θέλουν τη συμφωνία των Πρεσπών, αντιλαμβάνεται πως αν η συμφωνία αυτή παράγει ήδη κάποιο αποτέλεσμα, αυτό χρεώνεται απευθείας και πρωτίστως στον συγκεκριμένο πολιτικό τσαρλατάνο.

Προσέξετε παρακαλώ το πιο λεπτό σημείο των εξελίξεων. Τι συνέβαινε έως την υπογραφή αυτής της συμφωνίας; Ισχυε η συμφωνία του Βουκουρεστίου, την οποία είχε επιτύχει η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, με υπουργό Εξωτερικών την Ντόρα Μπακογιάννη. Μια συμφωνία που καθιστούσε αδύνατη την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αν δεν λυθεί το ονοματολογικό. Ε, αυτό το εμπόδιο έχει πλέον παύσει να ισχύει για τα Σκόπια. Από τη στιγμή που θα ονομάζονται «Βόρεια Μακεδονία» όλα τα Κοινοβούλια των χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα ψηφίσουν υπέρ της ένταξης. Το Βουκουρέστι, που ήταν πράγματι μια μεγάλη επιτυχία, πάει περίπατο.

Αρα αν κάποιοι πρέπει να …χρωστούν οτιδήποτε στον Πάνο Καμμένο, δεν είναι οι Ελληνες ψηφοφόροι και ειδικώς οι Μακεδόνες. Οι μόνοι που του οφείλουν χάριτες είναι οι Σκοπιανοί. Διότι ήταν ο μόνος άνθρωπος που μπορούσε να είχε αποτρέψει την υπογραφή αυτής της συμφωνίας, αλλά, στο πλαίσιο της κουτοπόνηρης τακτικής του, δεν το έκανε. Ετσι τους χάρισε την κατάργηση της «εκ των ων ουκ άνευ» προϋποθέσεως για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, στόχο που ενώνει τα Σκόπια με την Ουάσινγκτον και το Βερολίνο και όλους τους εταίρους και συμμάχους μας.

Ενα από τα θετικά των εκλογών θα είναι το ότι οι Ελληνες ψηφοφόροι θα ανταμείψουν, όπως του αξίζει, τον πολιτικό τσαρλατανισμό των ΑΝΕΛ.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

giorgis@massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου