Φάνης Τριανταφύλλου: Κύπρος: Την παρέδωσαν στα σκυλιά

φάνης-τριανταφύλλου-κύπρος-την-παρέδ-715475

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η Κύπρος παραδόθηκε από την ηγεσία της βορά στα ξένα συμφέροντα. Πρόκειται για έναν ακόμα κρίκο που προστίθεται στην αέναη ιστορία του νεότερου ελληνισμού, σύμφωνα με την οποία η εκάστοτε κυβερνητική του ηγεσία, είτε άμεσα είτε έμμεσα, είναι ξεπουλημένη στους ξένους.

Τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα, δεν υπάρχει πολιτικό κόμμα ή πολιτικός που πήρε την εξουσία και δεν ήταν με κάποιο τρόπο υποταγμένος στην πολιτική της ξένης και ντόπιας ολιγαρχίας.

Όταν η πολιτική ηγεσία της Κύπρου, μπροστά στο φάσμα της απόλυτης καταστροφής του νησιού, υπερβαίνοντας τον εαυτό της, τόλμησε να αντιταχθεί στα σχέδια των ξένων και ντόπιων ολιγαρχών και έστρεψε το βλέμμα στην Ελλάδα για βοήθεια, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη δε στάθηκε στο πλευρό της.

Κάτω από τη δικαιολογία ότι στηρίζει όποια απόφαση και αν πάρουν οι Κύπριοι για τον εαυτό τους, προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός ότι την άφησε μόνη της να την κατασπαράξουν τα σκυλιά. Ωραία δικαιολογία, αλήθεια, να παραβλέπεις τους ωμούς εκβιασμούς, τις αφόρητες πιέσεις, τα πισώπλατα μαχαιρώματα που υφίστατο η Κύπρος κατά τη διάρκεια της «διαπραγμάτευσης» και να δηλώνεις ότι στηρίζεις την απόφασή της η οποία είναι προϊόν αυτής της «διαπραγμάτευσης»!!!

Τι μπορούσε να κάνει η σημερινή ελληνική κυβέρνηση όμως, όταν η πολιτική που εφαρμόζει υπαγορεύεται από ξένα κέντρα, άρα δεν είναι ούτε εθνική ούτε ανεξάρτητη; Ποιος από τους Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη να σταθεί απέναντι από τους Γερμανούς ολιγάρχες, τους οποίους πολιτικά εκπροσωπούν η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, όταν αποδεικνύεται από τα γεγονότα ότι είναι υποτακτικοί τους;

Τα μνημόνια που αποδέχονται κι εφαρμόζουν είναι η επιτομή της ξενικής κατοχής στη χώρα μας και, ταυτόχρονα, η απόδειξη της υποδούλωσης και εξάρτησής τους στον ξένο παράγοντα. Μοιάζει με αστείο να σκεφτεί κανείς ότι ο πρωθυπουργός Σαμαράς θα μπορούσε ποτέ να δώσει στον υπουργό Οικονομικών Στουρνάρα εντολή να απαιτήσει όχι μόνο να σταματήσουν οι απειλές εναντίον της Κύπρου, αλλά και να γίνει σεβαστή η λαϊκή κυριαρχία, όπως αυτή εκφράστηκε από το «ΟΧΙ» των Κυπρίων, όταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κάθεται σούζα μπροστά στους υπαλλήλους της Μέρκελ!

Η Κύπρος και η Ελλάδα βρίσκονται στα σημερινά χάλια επειδή οι κυβερνήσεις που κυβέρνησαν έως τώρα και τις δύο χώρες, οι αστοί πολιτικοί που επάνδρωσαν τούτες τις κυβερνήσεις, η ντόπια ολιγαρχία που εκπροσωπούσαν κι εκπροσωπούν, δεν θέλησαν ποτέ να δημιουργήσουν μια Ελλάδα και μια Κύπρο οικονομικά και πολιτικά ανεξάρτητες.

Κι αυτό γιατί τα συμφέροντά τους μπορούν να τα εξυπηρετούν μόνο μέσα από τη σύνδεσή τους με την ξένη ολιγαρχία και μόνο εις βάρος του λαού και της χώρας. Αυτό έκανε στην παρούσα φάση κι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη στο θέμα της Κύπρου. Τίποτε το παράξενο. Η στάση της απορρέει από τη φύση της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου