Φάνης Τριανταφύλλου: Η άλλη τρομοκρατία

φάνης-τριανταφύλλου-η-άλλη-τρομοκρατ-48199

ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ… ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Κι ενώ εμείς μιλάγαμε για μυστήριες σφαίρες στο γραφείο του Σαμαρά, στη Βουλή παιζόταν το πραγματικό έργο, το οποίο διέλαθε της προσοχής μας. Το θέμα υποβιβάστηκε από τα ΜΜΕ και υπερτονίστηκε η τρομοκρατία των σφαιρών.

Ας πούμε λοιπόν δυο κουβέντες για την τρομοκρατία που απορρέει από τις 7 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες ψηφίστηκαν σχεδόν εν κρυπτώ από την κυβερνητική πλειοψηφία. Αποδέκτες οι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που περνούν σε διαθεσιμότητα. Αποδέκτες όλοι εμείς με την αύξηση των φόρων που γίνεται αυτόματα, κάθε μήνα, όταν δεν πιάνονται οι στόχοι του προϋπολογισμού. Αποδέκτες οι φοιτητές με τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών κολλεγίων. Αποδέκτες οι υπάλληλοι του ΟΣΕ, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ.τ.λ. και, φυσικά, εμείς, μιας και τα φιλέτα του Δημοσίου ξεπουλιούνται όσο όσο και τη ζημιά την πληρώνουμε όλοι μας. Αποδέκτες όλοι μας, δεδομένου ότι συντελέστηκε κι επίσημα η παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας και ήδη οι πρώτοι ξένοι Επίτροποι τοποθετούνται στα υπουργεία, τις τράπεζες, τους δήμους. Χώρα υπό επιτροπεία, χώρα σκλαβωμένη, με ό,τι κακό συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τον λαό κι ό,τι καλό για τους ξένους επικυρίαρχους και τους ντόπιους τους συνεργάτες. Αν η τρομοκρατία της σφαίρας τρύπησε ένα τζάμι στο γραφείο του Σαμαρά, τότε η άλλη τρομοκρατία, αυτή που εξαπολύεται από τα μνημόνια, ξεθεμελιώνει μια χώρα κι ισοπεδώνει έναν λαό. Μόνο που αυτή την άλλη τρομοκρατία, την τρομοκρατία των μνημονίων με τα αμέτρητα θύματα, δεν την κουβεντιάζουμε και πολύ. Κάποιοι φροντίζουν είτε να μην την αναγνωρίζουμε, είτε να την ξεχνάμε.

Στο μεταξύ δεν θα πρέπει να αδικούμε την τρικομματική συγκυβέρνηση, γιατί ο αγώνας που κάνει είναι τιτάνιος. Δεν έχει μόνο να ικανοποιήσει τις ακόρεστες απαιτήσεις των τοκογλύφων, παλεύει με νύχια και με δόντια να διασώσει το πελατειακό κράτος και τον διαπλεκόμενο εσμό των ντόπιων ολιγαρχών και των πολιτικών τους εκπροσώπων, μικρών, μεγαλύτερων και μεγάλων. Πώς το είπε προχτές ο Σόιμπλε στη συνάντηση με τον… Τσίπρα; «Εσείς επιλέξατε τα μέτρα, όχι εμείς». Που πάει να πει, οι δανειστές αρκούνται στο να πάρουν τα λεφτά τους, αδιάφορο πώς. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις επέλεξαν την εκδοχή τα δάνεια να πληρώσει ο ελληνικός λαός κι όχι οι τραπεζίτες κι οι μεγαλοφοροφυγάδες που κρύβονται στις διάφορες λίστες τύπου Λαγκάρντ. Το σάπιο καθεστώς άθικτο, άθικτα τα προνόμια. Τι είναι αυτός ο αγώνας, αν όχι τιτάνιος; Και τι είναι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης, αν όχι μάγοι της τρομοκρατίας των μνημονίων, που με ταχυδακτυλουργίες εξακολουθούν, παρά τα αυταπόδεικτα δεινά, να κοροϊδεύουν έναν ολόκληρο λαό μπροστά στα μάτια του; «Πάρτε εσείς μυστήριες σφαίρες να πορεύεστε στις συζητήσεις σας των καφενέδων κι αφήστε μας εμάς να παραδίδουμε την κυριαρχία της χώρας και να φροντίζουμε να παραμείνει το κράτος φέουδο ολιγαρχικών συμφερόντων, παρασιτισμού κι αναξιοκρατίας. Α, και πληρώστε εσείς τα σπασμένα!» είναι σα να σου λένε. Και, ω του θαύματος, εμείς λέμε ναι στη θεσμοποιημένη κοινωνική αδικία και το ξεπούλημα της χώρας!!! Δεν είναι μάγοι αυτοί οι… τρομοκράτες;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου