Φάνης Τριανταφύλλου: Ραδιενεργά απόβλητα στο Βόλο;

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-11, 11:44:27
Φάνης Τριανταφύλλου: Ραδιενεργά απόβλητα στο Βόλο;

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!!!

Η Χαλυβουργία Βόλου παράγει και μεταφέρει ραδιενεργά απόβλητα; Περιμένουμε την άμεση απάντηση των ελληνικών αρχών. Γιατί αν βασιστούμε στις ιταλικές αρχές, τότε, ναι, στο Βόλο παράγονται και μεταφέρονται από το λιμάνι του στην Ιταλία ραδιενεργά απόβλητα! Μόνον έτσι μεταφράζεται το γεγονός ότι οι αρχές της Σαρδηνίας εντόπισαν στο πλοίο "Eilsum” φορτίο, που ξεκίνησε από τη "Χαλυβουργία Βόλου», μολυσμένο με το ραδιενεργό στοιχείο Καίσιο-137 και μάλιστα δύο με τρεις φορές πάνω από το όριο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων ANSA, αλλά και των εφημερίδων «Ουνιόνε Σάρντα» και «Λα Νουόβα Σαρντένια»!!!

Τι συμβαίνει λοιπόν; Πριν μερικά χρόνια απομακρύνθηκαν άρον άρον μαντριά προβάτων από την περίμετρο της Χαλυβουργίας. Να υποθέσουμε ότι από τότε είχε διαγνωστεί από το ελληνικό κράτος το πρόβλημα κι απομάκρυναν τα πρόβατα που έβοσκαν γύρω από τη Χαλυβουργία; Μα αν είναι έτσι, τότε μιλάμε για ραδιενεργό ρύπανση του εδάφους, πράγμα που συνεπάγεται τη μόλυνση των φυτών, των ζώων και του ανθρώπου για ένα τεράστιο χρονικό διάστημα, που εξαρτάται από το χρόνο υποδιπλασιασμού των ραδιενεργών ατόμων (μέχρι και χιλιάδες χρόνια)! Ποιος μπορεί να απαντήσει υπεύθυνα και έγκυρα; Μόνον η ελληνική κυβέρνηση και μόνον στη βάση των πορισμάτων επιστημονικών ερευνών, που θα διεξαχθούν άμεσα τόσο από κρατικούς επιστημονικούς φορείς, όσο και από ανεξάρτητους, έγκυρους επιστημονικούς φορείς, στους οποίους θα αναθέσουν την έρευνα οι κάτοικοι της περιοχής, αν θέλουν να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους!

Παράλληλα θα πρέπει άμεσα να απαντηθεί εάν τα επιφανειακά νερά είναι μολυσμένα και ως ποιο βαθμό. Λέμε άμεσα, γιατί τα νερά αυτά χρησιμοποιούνται για πότισμα και, εφ’ όσον είναι μολυσμένα, η ραδιενέργεια εισέρχεται σε μεγάλο ποσοστό στα φυτά, από εκεί στα ζώα που τα καταναλώνουν και στον άνθρωπο που καταναλώνει και φυτά και ζώα. Οι βουλευτές της Μαγνησίας οφείλουν σήμερα να καταθέσουν επερώτηση στη Βουλή. Τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κι οι Δήμαρχοι της περιοχής να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Οι φορείς της Μαγνησίας το ίδιο. Μισόλογα εδώ δεν χωράνε. Πρόκειται για ζήτημα ζωής ή θανάτου!

Επίσης, τούτη τη στιγμή πρέπει να αρχίσει έρευνα σχετική με τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής και με την ολοκλήρωσή της να απαντηθεί αν στην περιοχή έχουμε, για παράδειγμα, εμφάνιση καρκίνου (λευχαιμίες, όγκοι μαστού, καρκίνο μυελού των οστών, πνεύμονα, οστών, θυρεοειδούς, ήπατος, λεπτού εντέρου και δέρματος) ή κληρονομικές ανωμαλίες οφειλόμενες σε ραδιενέργεια. Και οπωσδήποτε να απαντηθεί σήμερα πού είναι το υπόλοιπο φορτίο του πλοίου «Eilsum», το οποίο μετά τον συναγερμό ραδιενέργειας που χτύπησε δεν εξετάστηκε στη Σαρδηνία κι επέστρεψε στο Βόλο. Να απαντηθεί τι είδους και πόσο είναι αυτό το φορτίο, αν είναι κι αυτό μολυσμένο, καθώς και από ποια διαδικασία της Χαλυβουργίας προέκυψαν τα επικίνδυνα απόβλητα, ποιος και πώς τώρα τα διαχειρίζεται.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
7
=