Φάνης Τριανταφύλλου: Ο μεγάλος εκβιασμός

φάνης-τριανταφύλλου-ο-μεγάλος-εκβιασ-295073

ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΤΗΝ… ΨΗΦΟ ΣΑΣ!

Αρχίζει η προεκλογική περίοδος και τα μνημονιακά κόμματα στοιχίζονται πίσω από το ψευδοδίλημμα «ευρώ ή δραχμή». Ήδη οι Ντερμπεντέρηδες βυσσοδομούν από τα γνωστά βοθρώδη Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας. Ξεκινά νέα μαζική πλύση εγκεφάλου του ελληνικού λαού.

Ας πούμε εδώ δυο πράγματα: Ο εκβιασμός είναι το μόνο «όπλο» που έχει απομείνει στις μνημονιακές δυνάμεις, δεδομένου ότι κατά την τελευταία περίοδο οι ίδιες έχουν καταργήσει κάθε πρόσχημα κοινωνικής συναίνεσης. Το ψευδοδίλημμα «ευρώ ή δραχμή» έχει επινοηθεί ως τελική μέθοδος εκβιασμού του ελληνικού λαού προκειμένου να ορίσουν αυτές το προεκλογικό πλαίσιο δημοσίου διαλόγου και να αποδώσουν το δικό τους πολιτικό νόημα στις σημερινές συνθήκες. Όσο πιο μεγάλη πέραση έχει το ψευδοδίλημμα, τόσο περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το σάπιο σύστημα να επιβάλει τις επιλογές του και ο ελληνικός λαός να… διορθώσει την ψήφο του.

Το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» είναι ψεύτικο. Γιατί το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι να επιστρέψουμε στο σάπιο παρελθόν με την κοινωνία εξαθλιωμένη, τα διεφθαρμένα δίκτυα πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής εξουσίας ανέπαφα, με χοντρούς υπουργούς και χοντρά παράσιτα, αλλά αν θέλουμε να πάρουμε τις τύχες της χώρας και της ζωής μας στα χέρια μας, να ξαναφτιάξουμε το κράτος μας απ’ την αρχή με τρόπο που να εκφράζει τις ανάγκες μας, να ξαναθεμελιώσουμε τη δημοκρατία μας και τούτη τη φορά να είναι αληθινή. Μα για να γίνει αυτό χρειάζεται να τσακίσουμε δια της ψήφου μας τα βρώμικα δίκτυα εξουσίας της μεταπολιτευτικής περιόδου, από τα μνημονιακά κόμματα και τους πολιτικούς έως τα στεγανά στο δημόσιο και τα εξωνημένα ΜΜΕ. Με δυο λόγια το διακύβευμα των εκλογών για τον πολίτη δεν είναι το ψευδοδίλημμα «ευρώ ή δραχμή», αλλά αν θα ζήσει όπως αξίζει σε άνθρωπο, με αξιοπρέπεια.

Προχωρούμε ένα βήμα πιο πέρα: Θα ήταν κάτι παραπάνω από εγκληματικό, θα ήταν λάθος ο ελληνικός λαός να πέσει στην παγίδα και να αποδεχτεί αυτό το ψευδοδίλημμα ως κεντρικό πολιτικό ζήτημα που θα συζητηθεί προεκλογικά. Κάτι τέτοιο φουσκώνει τα πανιά των μνημονιακών δυνάμεων, που από τη μεταπολίτευση έως σήμερα κυβέρνησαν τη χώρα και είναι υπεύθυνες για την κατάντια μας. Τις βοηθάει να επιβιώσουν, να ανασυστήσουν το σάπιο μεταπολιτευτικό σύστημα εξουσίας και να συνεχίσουν στον ίδιο καταστροφικό για μας δρόμο. Χρειάζεται εγρήγορση. Ψυχραιμία. Κανείς να μην τρομάξει από το ψευδοδίλημμα. Να μην επιτρέψει κανείς την αλλοίωση της θέλησής του. Και να προσέλθει νηφάλιος στις εκλογές για να ψηφίσει καταπώς ταιριάζει στο συμφέρον της χώρας και του λαού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου