Φάνης Τριανταφύλλου: Σημεία και τέρατα

φάνης-τριανταφύλλου-σημεία-και-τέρατ-297147

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ, ΨΕΜΑΤΑ, ΠΙΕΣΕΙΣ…

Η θλιβερή προσπάθεια εμπλοκής των αριστερών αντιμνημονιακών πολιτικών δυνάμεων σε μια κυβέρνηση… μνημονίου απέτυχε. Οι δυνάμεις που εκφράζουν το σάπιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα της χώρας όμως δεν κάνουν πίσω μπροστά στην αδιαπραγμάτευτη θέληση του λαού να πάρει τη μοίρα του στα χέρια του.

Μετά και τη χτεσινοβραδινή εξέλιξη τα μέχρι πρότινος κόμματα εξουσίας και οι δορυφόροι τους απογυμνώθηκαν. Το γνωρίζουν πια και τα νήπια: Κατά παράβαση ακόμα και των συνταγματικών επιταγών μια πολιτική και οικονομική ολιγαρχία θέλει να συνεχίσει να κυβερνά στο όνομα του λαού και εναντίον του. Τους είδαμε και χτες βράδυ, παρά τη λαϊκή αποδοκιμασία, να προσπαθούν να μας χειραγωγήσουν γι’ ακόμη μια φορά με τη βοήθεια βαρύγδουπων Μέσων Μαζικής Προπαγάνδας. Έγιναν σημεία και τέρατα. Ειπώθηκαν και λέγονται τρομερά ψέματα, προκειμένου να σχηματιστεί μια κυβέρνηση που θα ακολουθήσει μνημονιακή πολιτική. Όλα θα πέσουν στο κενό. Ο λαός δεν θέλει να ζει άλλο μέσα στο ψέμα και την εξαθλίωση.

Έφτασε ο καιρός να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Οι θλιβερές εθελόδουλες καρικατούρες που με σχέδιο και σύστημα έκαναν την Ελλάδα θύμα της δικτατορίας των αγορών, των τραπεζιτών και του χρηματιστικού κεφαλαίου, όσο κι αν προσπαθούν, δεν θα μπορέσουν να ρυμουλκήσουν τον ελληνικό λαό προς το μέρος τους. Δεν μπορέσουν, όσο και αν μεταμφιέζονται, να λάβουν έγκριση να συνεχίσουν μια πολιτική που μετατρέπει τη χώρα σε προτεκτοράτο και την ελληνική κοινωνία σε νεκροταφείο.

Οι μέρες που ζούμε είναι ιστορικές. Το παλαιό και σάπιο πεθαίνει και κάτι νέο γεννιέται. Αρνούμαστε τη νέα κατοχή. Λέμε όχι στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους, λέγοντας όχι στη μνημονιακή πολιτική που εξαθλιώνει την κοινωνία και υποθηκεύει τις παραγωγικές δομές και τις δυνατότητες της χώρας. Όπως θα καταρρεύσουν σήμερα όλοι οι σχεδιασμοί των φιλομνημονιακών για τη δημιουργία μιας δήθεν κυβέρνησης «προσωπικοτήτων», που στην πραγματικότητα θα είναι κυβέρνηση των ξένων και των ντόπιων λίγων και ισχυρών, έτσι και στις εκλογές που αναπόφευκτα έρχονται θα καταρρεύσουν τα κόμματά τους. Κάποιοι απ’ αυτούς θα βρουν στην κάλπη μονοψήφιο ποσοστό. Προς μεγάλη τους δυστυχία ο κόσμος σήμερα νοιάζεται με πάθος για τα κοινά. Παρακολουθεί και κρίνει τα πάντα. Συμμετέχει. Κι αυτό είναι η εγγύηση όχι μονάχα της πολιτικής τιμωρίας τους, αλλά και μιας άλλης, πραγματικής δημοκρατίας που έχει ανάγκη ο τόπος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου