Νοσοκομείο Βόλου: Θα επέμβει κάποιος εισαγγελέας;

νοσοκομείο-βόλου-θα-επέμβει-κάποιος-ε-416551

Γύρω από τα λείψανα της Δημόσιας Υγείας ορχούνται κυκλώματα που την έφτασαν ως εδώ. Καταντήσαμε στο πολιτικά και κοινωνικά τερατώδες, κάποιοι να θησαυρίζουν ανενόχλητοι, ενώ ταυτόχρονα ζητιέται απ’ τους φτωχοδιάβολους να πληρώνουν στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας μέχρι και εισιτήριο.

Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει το Νοσοκομείο Βόλου. Υλικά και φάρμακα σε ανεξέλεγκτες τιμές και ποσότητες, χιλιάδες μερίδες φαγητού που… έφευγαν για κάπου κ.τ.λ. εκτίναξαν τα χρέη του Αχιλλοπουλείου στα 53 εκ. ευρώ, ποσό που ξεπερνά κατά πολύ το κόστος της ακίνητης περιουσίας του. Και όμως, από τον Νοέμβριο του 2010 μέχρι και σήμερα, επιτεύχθηκε περιστολή των δαπανών του Νοσοκομείου κατά 20% περίπου και μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων έως και 67%, ενώ παράλληλα εξοικονομήθηκαν 100.000 μερίδες φαγητού!!! Μέσα σε τρεις μήνες!!!

Αυτό και μόνο δείχνει το μέγεθος της απώλειας. Πολιτεία, στελέχη της διοίκησης, γιατροί, ανέχτηκαν, υπέθαλψαν, προώθησαν, κάποιοι πλούτισαν όλα αυτά τα χρόνια, για να έρθει το Κράτος τώρα που το Σύστημα Υγείας χρεοκόπησε και να βάλει για άλλη μια φορά να πληρώσουν τα σπασμένα οι συνήθεις ύποπτοι: οι άνθρωποι της εργασίας και του μόχθου!

Ωστόσο τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Γίνεται τον Νοέμβριο να αγοράζεις φάρμακα κατά 67% φτηνότερα σε σχέση με τον Οκτώβριο και ταυτόχρονα να μη λείπουν από τους ασθενείς; Όχι! Άρα, εφ’ όσον αυτό συνέβη, τη διαφορά κάποιος ή κάποιοι την ενθυλάκωναν! Ποιος ή ποιοι; Θα γίνει κάποια έρευνα απ’ τον εισαγγελέα; Γίνεται το Νοσοκομείο να εξοικονομεί 100.000 μερίδες φαγητού ετησίως σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, χωρίς ταυτόχρονα να λείπει ούτε ένα… πιάτο από τους ασθενείς; Όχι! Άρα όλες αυτές οι 100.000 μερίδες κάπου πήγαιναν! Πού; Θα το ψάξει ο εισαγγελέας όχι μόνο για να ικανοποιήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και να ζητήσει πίσω τα ποσά που έκαναν φτερά; Θα γίνει επισταμένη έρευνα σε βάθος και σε πλάτος για την οικονομική διαχείριση στο Νοσοκομείο Βόλου ώστε να καταλογιστούν ευθύνες εκεί όπου ανήκουν;

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου