Οι έμποροι και το απονενοημένο διάβημα

οι-έμποροι-και-το-απονενοημένο-διάβημ-416551

Παρ’ όλο που η θανατική ποινή για τους αιρετικούς υιοθετήθηκε από την Εκκλησία από το 382, η πρώτη περίπτωση θανάτωσης αιρετικού στην πυρά πραγματοποιήθηκε το 1022 στην Ορλεάνη. Τότε η Εκκλησία καταδίκασε μια ομάδα κανονικών και λαϊκών ευγενών οι οποίοι απέρριψαν τις Γραφές ως «κατασκευάσματα γραμμένα από ανθρώπους πάνω σε δέρματα ζώων». Τέτοια ανεξάρτητα μυαλά, ως ανεξέλεγκτα, ήταν προφανώς επικίνδυνα.

Όπως επικίνδυνοι είναι και οι έμποροι του Βόλου που διαμαρτύρονται γιατί ο τζίρος τους έχει πέσει σχεδόν 40%, ενώ στο κέντρο τα ξενοίκιαστα μαγαζιά φτάνουν ήδη τα 70! Ο καθορισμός της διαμαρτυρίας των εμπόρων και κάθε λαϊκής διαμαρτυρίας ως αδικήματος κολάσιμου με τη ρετσινιά του αντιπατριώτη απέκτησε θεωρητική βάση μόλις προχτές, όταν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ο πολύς Πάγκαλος, δήλωσε ότι το μνημόνιο και τα εξ αυτού απορρέοντα… αγαθά είναι ευτυχία για τον τόπο, αλλά ήδη από πέρσι η Κυβέρνηση με περίσσιο ζήλο καταδίκαζε μεγάλες ομάδες του πληθυσμού και ενεργά συνδικαλιστικά σχήματα που αμφισβητούσαν τη διεφθαρμένη εξουσία, την ουσία της πολιτικής της και τους δόλιους πολιτικούς, πρεσβεύοντας τη συλλογική εναντίωση και αντίσταση.

Τώρα που ο περισσότερος κόσμος λόγω προσωπικής εμπειρίας έχει σχηματίσει την πεποίθηση ότι χάριν καμιάς πολιτικής, οιουδήποτε, δεν μπορεί να εκτοπίζεται η αξία της αποκτημένης ζωής, και καρφώνει στην πόρτα της Κυβέρνησης -ως άλλος Λούθηρος- τις δικές του θέσεις, στηλιτεύοντας την πρακτική της ασυδοσίας και τις άλλες πολιτικές καταχρήσεις -όπως την φανερή κλοπή του δημοσίου ταμείου και τη μη τιμωρία των πολιτικών για αποδεδειγμένες παρανομίες τους, επιστρατεύεται ο θηριώδης Πάγκαλος για να ενοχοποιήσει τη διαμαρτυρία των πολιτών, μαζί με αυτούς και των εμπόρων του Βόλου. Εάν η Εκκλησία τότε χρειάστηκε κοντά 800 χρόνια για να περάσει από τη θεωρία στην πράξη, στις μέρες μας πόσος καιρός θα χρειαστεί για να ανάψει η Κυβέρνηση την πρώτη πυρά για τους αντιφρονούντες του μνημονίου;

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου