Ενα χαμόγελο από τον Ολυμπιακό

ενα-χαμόγελο-από-τον-ολυμπιακό-501502

Στρατιές ολόκληρες πολιτικών, καλλιτεχνών και δημοσιογράφων έχουν συνασπιστεί κατά καιρούς προς υποβάθμιση του ποδοσφαίρου, ενός γνήσιου κοινωνικού φαινομένου της εποχής -αλλά μάταια. Έφτασε μία σπουδαία εμφάνιση της ομάδας της πόλης, του Ολυμπιακού του Βόλου, για να αποσπάσει το μυαλό μεγάλης μερίδας συμπολιτών απ’ τις μπαγαποντιές, τα σκάνδαλα των προαναφερομένων και να σκάσει στα χείλια τους ένα χαμόγελο.
Ειδικά οι μεροκαματιάρηδες, οι άνθρωποι που δύσκολα τα φέρνουν βόλτα, αυτοί που σήμερα έχουν δουλειά και αύριο δεν έχουν, βρήκαν μια ευκαιρία να αποδεχτούν πως όλα δεν είναι μαύρα, υπάρχουν κι ωραία πράγματα στη ζωή, έστω κι αν αναφέρονται στο ποδόσφαιρο, μια επιλογή που για κανέναν δεν μπορεί να θεωρείται πρώτη ή δεύτερη.
Μέσα από την απίθανη λεηλασία που βίωσε και βιώνει ο τόπος, τους έξοχους και λεπτομερέστατους καταλόγους όπου περιλαμβάνονται εκείνοι που θα πληρώσουν για να ισοφαριστεί η ζημιά -ναι, ακριβώς, όσοι δεν έφταιξαν, εσείς κι εγώ- μια υπόθεση που έχει τριτεύουσα σημασία, το ποδόσφαιρο, έρχεται να ανοίξει μια χαραμάδα ελπίδας.
Πάντα πρέσβευα ότι η προσφορά μιας νότας αισιοδοξίας ωθεί τους ανθρώπους να βρουν κουράγιο και να σταθούν στα πόδια τους για λίγο ακόμα. Μια τέτοια προσφορά έχει μεγάλη αξία, ιδιαίτερα όταν γύρω μας, όπως φαίνεται, τίποτε δεν πτοεί τους παραχαράκτες της ζωής μας να συνεχίζουν απτόητοι το έργο τους, αποζητώντας μετά μανίας, σαν παράφρονες εραστές, να αρπάξουν και την τελευταία μπουκιά από το στόμα μας.
Όπως και να ’χει, περνάει κανείς μια δύσκολη εποχή ευκολότερα, όταν του δίνεται η ευκαιρία να παίρνει και μια ανάσα. Άρα, με δεδομένη σήμερα την κατάντια μας, η προσφορά προς τους Βολιώτες ενός χαμόγελου -έστω κι απ’ το ποδόσφαιρο- δεν μπορεί να αγνοηθεί. Ειδικότερα τώρα που έρχεται ο χειμώνας κι αρχίζουν να ράβονται νέα κοστούμια για τον καθένα μας. Κατά τούτο ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό του Βόλου που μας το χάρισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου