Φάνης Τριανταφύλλου: Σε ελεύθερη πτώση

φάνης-τριανταφύλλου-σε-ελεύθερη-πτώσ-534852

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μετά από πέντε χρόνια μνημόνιο οι αλλαγές που έχουν γίνει στη χώρα και την ελληνική κοινωνία είναι σαρωτικές. Παραχωρήθηκε η εθνική κυριαρχία από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού φτωχοποιήθηκε και μεγάλο μέρος του εξαθλιώθηκε. Η ξένη και ντόπια χρηματιστική ολιγαρχία, με την πολύτιμη συνδρομή της ελληνικής δεξιάς και σοσιαλδημοκρατίας, οδήγησαν τη χώρα στα βράχια για να διασωθούν οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες και να τη διαγουμίσουν. Καθιερώθηκε ένας νέος τύπος ΜΜΕ, τα μνημονιακά, που χειραγώγησαν αποφασιστικά το λαό, καλλιεργώντας την τάση για υποταγή στα συμφέροντα των επικυριάρχων της χώρας…

Σήμερα οι εξελίξεις σημαδεύονται από την προσπάθεια των ίδιων ολιγαρχικών συμφερόντων να συνεχίσουν να ελέγχουν και να εκμεταλλεύονται με κάθε τρόπο τη χώρα μας. Ο ελληνικός λαός ζει μαύρες στιγμές εξαιτίας της επιθετικότητας αυτών των κύκλων, που εκδηλώνεται πιο απροκάλυπτα όσο οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της φτάνουν στο τέλος τους. Οι συνεχείς ανοιχτές επεμβάσεις κατά της χώρας και του λαού μας εξακολουθούν να βρίσκουν πρόθυμο σύμμαχο την ελληνική δεξιά και σοσιαλδημοκρατία, που πλειοδοτούν ανοιχτά στην αποδοχή νέων δεσμών εξάρτησης και καθυπόταξης της Ελλάδας στα μεγάλα ξένα και ντόπια συμφέροντα. Η δράση των κομμάτων της ελληνικής δεξιάς και σοσιαλδημοκρατίας συνοδεύεται από μια ακόμα σφοδρή επίθεση στα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων, στις εργασιακές και κοινωνικές κατακτήσεις τους και από γεμάτες ευρηματικότητα προτάσεις για τη λεηλασία της πατρίδας και του λαού μας.

Μια χούφτα πάμπλουτων ξένων θέλει να συνεχίσει να ελέγχει και να εκμεταλλεύεται τη χώρα. Σύμμαχοί της το μέρος εκείνο της ελληνικής αστικής τάξης του οποίου τα συμφέροντα συμπίπτουν με τα συμφέροντα των επικυριάρχων καθώς και οι πολιτικές δυνάμεις της ελληνικής δεξιάς και σοσιαλδημοκρατίας. Κυρίαρχη θέση ανάμεσά τους κατέχουν τα κόμματα των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Θεοδωράκη. Σπουδαίο ρόλο στην προώθηση της νέας τάξης πραγμάτων εξακολουθούν να έχουν τα μνημονιακά ΜΜΕ. Τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, μαζί με τα MEGAλα κανάλια και εφημερίδες, έχουν εξ αντικειμένου μεταβληθεί σε τοποτηρητές και όργανα επιβολής της θέλησης των δανειστών. Σήμερα αποτελούν τους βασικούς μοχλούς στο εσωτερικό της χώρας για την υποταγή του ελληνικού λαού στα σχέδια και τους στόχους των διαφόρων Σόιμπλε. Η πολιτική που εισηγούνται και προπαγανδίζουν είναι η συνέχεια της προηγούμενης μνημονιακής πολιτικής που πριμοδοτεί τον παρασιτισμό των λίγων και ισχυρών εις βάρος των πολλών και αδυνάμων, βαθαίνει τη σήψη, αυξάνει τη φτώχεια, μεγαλώνει την ανεργία, δημιουργεί καινούριες προϋποθέσεις για την περιθωριοποίηση νέων μεγάλων κοινωνικών ομάδων και για την ανάπτυξη του ρατσισμού, του φασισμού, του ναζισμού.

Η ελληνική δεξιά και η ελληνική σοσιαλδημοκρατία είναι ιστορικά ξεπερασμένες. Δεν μπορούν να απαντήσουν στις ανάγκες της εποχής. Αποτελούν παράγοντα καθήλωσης και οπισθοχώρησης της ελληνικής κοινωνίας σε μια τάξη πραγμάτων που φέρνει στο μυαλό τη φεουδαρχία. Θέλει ο λαός να πει ναι στην υποταγή που υπόσχονται, στη συνεχή επιδείνωση της ζωής του, στην οπισθοδρόμηση και το σκοταδισμό; Σε καμία περίπτωση. Η συνεχιζόμενη ελεύθερη πτώση των κομμάτων της ελληνικής δεξιάς και σοσιαλδημοκρατίας αποδεικνύει πως η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας επιλέγει να πει όχι στις κυρίαρχες επιλογές της ξένης και ντόπιας ολιγαρχίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου