Φάνης Τριανταφύλλου: Το μνημόνιο πέθανε

φάνης-τριανταφύλλου-το-μνημόνιο-πέθα-566016

ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Κάποιοι θέλουν να αναστήσουν το μνημόνιο. Για τα συμφέροντά τους. Και να βουλιάξουν πιο βαθιά στη φτώχεια τη χώρα και το λαό. Γι’ αυτό πιέζουν μ’ όλους τους τρόπους να αποδεχτεί η ελληνική κυβέρνηση υφεσιακά μέτρα, όπως νέα περικοπή μισθών και συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, αύξηση ΦΠΑ κ.τ.λ.

Αυτοί οι κάποιοι είναι ξένοι κι Ελληνες ολιγάρχες. Κι οι υπηρέτες τους: Το πολιτικό ιερατείο των Βρυξελλών, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Οι δεξιές και σοσιαλδημοκρατικές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα δεξιά και σοσιαλδημοκρατικά ευρωπαϊκά και ελληνικά πολιτικά κόμματα. Τα ΜΜΕ που ανήκουν σε ολιγάρχες ή ελέγχονται απ’ αυτούς κι οι εξωνημένοι δημοσιογράφοι που λένε το ένα ψέμα πάνω στο άλλο, αρκεί να προωθούνται τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Ενας αστερισμός διεφθαρμένων υπαλληλικών στελεχών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΔΝΤ, των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρώπης, του κρατικού μηχανισμού των κρατών της αλλοδαπής και του ελληνικού κράτους. Οι Ευρωπαίοι κι οι ντόπιοι εργολάβοι και προμηθευτές του δημοσίου, στελέχη μεγάλων ιδιωτικών εταιριών που δωροδοκούν κυβερνήσεις, υπουργούς, κρατικούς υπαλλήλους, έμποροι και λαθρέμποροι όπλων, ναρκωτικών, λευκής σαρκός και μια πλειάδα ακόμα τηλαυγών αστέρων κάθε παρανομίας. Αυτοί θέλουν μνημόνιο.

Από την άλλη είναι ο ελληνικός λαός. Αυτός δε θέλει μνημόνιο. Και δέχεται την επίθεση των μνημονιακών εγκληματιών. Απειλές, φοβέρες, εκβιασμοί, στράγγισμα της οικονομίας από κάθε ρευστότητα, φτάνει η Ελλάδα να γονατίσει. Δε συμπληρώθηκαν καλά – καλά τρεις μήνες που με την εκλογή αριστερής κυβέρνησης η ελληνική κοινωνία διακήρυξε πως το μνημόνιο πέθανε κι η νεοφιλελεύθερη καμόρα απειλεί να σπρώξει τη χώρα στον γκρεμό, αν δεν αλλάξει απόφαση. Ο λόγος είναι γνωστός. Να ανακοπεί ο δρόμος που χάραξε ο λαός μας για ανεξαρτησία και κυριαρχία της χώρας μας. Σκοπός τους είναι να μην καταπιαστεί η αριστερή κυβέρνηση με τη δημιουργική ανοικοδόμηση της οικονομίας και της κοινωνίας. Με το χτίσιμο της κοινωνικής δικαιοσύνης. Γιατί η θέληση του λαού είναι ενάντια στα συμφέροντά τους. Γι’ αυτό οι ξένοι επικυρίαρχοι της χώρας βυσσοδομούν. Θέλουν να έρθει στη εξουσία πάση θυσία η ντόπια κλίκα των σύγχρονων δωσίλογων που συνεργάζονται με τους ξένους επιδρομείς κι όλοι μαζί να συνεχίσουν να γδέρνουν το λαό και να αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί τα ασημικά της χώρας.

Η ξενική επέμβαση κι η αντιλαϊκή πολιτική των δωσίλογων συνεργατών τους είναι η μοναδική αιτία που η Ελλάδα βρίσκεται στη σημερινή δεινή θέση. Κι αυτό σημαίνει πολλά. Πρώτα – πρώτα ότι αν ο ελληνικός λαός λυγίσει στις απειλές τους και συνεχιστούν τα μνημόνια, η οικονομική, πολιτική και ηθική κρίση που μαστίζει τον τόπο θα λάβει τερατώδεις διαστάσεις. Ομως ούτε ο λαός ούτε η κυβέρνηση το ’χουν σκοπό να λυγίσουν. Το βλέπουν αυτό οι ξένοι κι οι ντόπιοι σύμμαχοί τους και λυσσούν. Κι απειλούν με μια ανήκουστη τραγωδία πείνας, αν δεν γίνει το δικό τους εδώ και τώρα. Αλλά έχουν χάσει το παιχνίδι. Ο ελληνικός λαός το έχει πάρει απόφαση. Αν είναι για τις επόμενες δεκαετίες να συνεχίσουν να μας καταστρέφουν, να μας ρημάζουν, να μας βασανίζουν και να μας γδέρνουν, όπως έκαναν μέχρι τώρα, ευχαριστούμε πολύ, δε θα πάρουμε άλλο. Θα συνεχίσουμε μόνοι μας, έστω και αν το τίμημα αποδειχτεί πανάκριβο. Και θα τη βρούμε την άκρη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου