Φάνης Τριανταφύλλου: Καινούριο γιατροσόφι

φάνης-τριανταφύλλου-καινούριο-γιατρ-578448

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ

Οι ξένοι προστάτες μας προτείνουν ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη λύση του ελληνικού ζητήματος την απαλλαγή της χώρας από τη νέα αριστερή κυβέρνηση. Η «ναυαρχίδα των αγορών» Financial Times την παρουσιάζει ως λύση – μονόδρομο για τον Τσίπρα, που θα ακολουθήσει τα ακόλουθα στάδια: α) Διάσπαση τού ΣΥΡΙΖΑ με αποχώρηση – εκδίωξη της Αριστερής Πλατφόρμας. β) Απομάκρυνση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση γ) Σχηματισμός νέας κυβέρνησης με το «καλό» κομμάτι τού ΣΥΡΙΖΑ και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Ύστερα από τα φιλολαϊκά επιτεύγματα των μνημονιακών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Παπανδρέου, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Αριστερά με πρωθυπουργό το Σαμαρά και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό πάλι το Σαμαρά, οι ξένοι επικυρίαρχοι της χώρας μάς φέρνουν καινούριο γιατροσόφι! Κυβέρνηση του «υπεύθυνου» κομματιού τού ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι! Ο δρόμος ανοίγεται με μεγάλη προσοχή. Στη θέση της Αριστερής Πλατφόρμας τού ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνει το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ. Στη θέση τών ΑΝΕΛ μπαίνει το κατασκεύασμα των καναλαρχών Ποτάμι. Κι όλοι μαζί ανοίγουν το δρόμο προς την επίλυση του ελληνικού ζητήματος καταπώς θέλουν οι ξένοι και οι ντόπιοι ολιγάρχες. Η ελληνική κυβέρνηση, αντί να είναι αποτέλεσμα της κυριαρχίας του ελληνικού λαού, ξεπηδά από τη διαδικασία μετατροπής της χώρας σε αποικία χρέους στο διηνεκές. Είναι αντάξιο της πολιτικής ανοησίας των νεοφιλελεύθερων οικονομικών και πολιτικών κύκλων που έχουν το πάνω χέρι στην Ευρώπη ότι με την απειλή της εξόδου μας από το ευρώ υπολογίζουν, σα να μην υπάρχει η αντίδραση του λαού, πως θα χτίσουν ένα μοντέρνο προτεκτοράτο, όπου τα δημοκρατικά, εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα θα ισχύουν μόνον στο βαθμό που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους!

Χωρίς ίχνος δημοκρατικότητας βάζουν τη «βοήθειά τους για να σωθεί η Ελλάδα» έξω από το δημοκρατικό κεκτημένο των ευρωπαϊκών λαών – και του ελληνικού. Πρώτον, ο ελληνικός λαός μόλις πριν από δυο μήνες διακήρυξε μέσω των εκλογών ότι επιθυμεί να σωθεί με τον αντίθετο τρόπο από αυτόν που υποδεικνύουν οι ξένοι προστάτες μας και χειροκροτούν οι ντόπιοι οικονομικοί και πολιτικοί τους σύμμαχοι. Δεύτερον, τι σημαίνει «να σωθεί η Ελλάδα;». Και μάλιστα όταν πρόκειται για μια χώρα που αποτελείται από λίγους βαθύπλουτους κι εκατομμύρια φτωχούς; Θα σωθούν όλοι ή μόνο οι βαθύπλουτοι; Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η πολιτική που εκφράζουν τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, με τα οποία οι προστάτες μας θέλουν να συγκυβερνήσει το «καλό» κομμάτι τού ΣΥΡΙΖΑ, υπακούει στα ίδια συμφέροντα που υπάκουε η πολιτική της σοσιαλδημοκρατίας κατά τη μνημονιακή περίοδο. Οταν μιλούν οι προστάτες μας για σωτηρία, εννοούν τη σωτηρία των ντόπιων ολιγαρχών που τους είναι απαραίτητοι για την υποταγή του λαού και τη λεηλασία της χώρας.

Είναι περιττό να επεκταθούμε εδώ στην κριτική της στάσης των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Βουλής μπροστά στο νέο βαρύ πλήγμα κατά της λαϊκής μας κυριαρχίας και τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για τον κόσμο της εργασίας. Όσο για τη ΝΔ, που για την ώρα την κρατάνε απέξω, ο Σαμαράς, παρότι απρόσκλητος, δεν κουράζεται μέρα και νύχτα να δηλώνει παρών σε ένα ακόμη εγχείρημα της ξένης και ντόπιας ολιγαρχίας κατά της χώρας και του λαού μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου