Φάνης Τριανταφύλλου: Ποιοι φοβούνται την αλήθεια

φάνης-τριανταφύλλου-ποιοι-φοβούνται-580463

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Ο λαός χρειάζεται να μάθει την αλήθεια για το μνημόνιο. Για λόγους ηθικούς και πολιτικούς που σχετίζονται με το παρόν και το μέλλον μας. Το να βρεθεί η αλήθεια χρειάζεται πολιτική βούληση, οργάνωση και χρόνος. Η αριστερή ελληνική κυβέρνηση διαθέτει την πολιτική βούληση και οργανώνει Εξεταστική Επιτροπή για να βρεθεί η αλήθεια. Το αν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος, μένει να αποδειχθεί.

Στη δεξιά και σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση συμβαίνει το αντίστροφο. Η πολιτική βούληση για να μάθει ο λαός την αλήθεια για το μνημόνιο είναι ανύπαρκτη. Άμεση συνέπεια του γεγονότος είναι να αντιστρατεύεται με κάθε δυνατό τρόπο τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Η δεξιά και σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση αποδεικνύει κατά τον τρόπο αυτό πόσο πολύ τελεί υπό τις διαταγές οικονομικών και πολιτικών εξουσιών έξω και πέρα από το λαό, τα συμφέροντα των οποίων εξακολουθεί να υπηρετεί. Η μάχη απέναντι στα επίσημα ψέματα για το μνημόνιο (που η ίδια δημιούργησε κατά την κυβερνητική της θητεία και τα καθεστωτικά ΜΜΕ με συνέπεια και πάθος αναπαρήγαγαν) αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι δεν είναι η δική της μάχη. Οι αντιδράσεις της αντί να συνάδουν προς το μέγεθος του κακού που αντιπροσωπεύει για τη χώρα και το λαό μας η υπαγωγή μας στο μνημόνιο, συνιστούν μια απέλπιδα προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και του πολιτικού προσωπικού που τις στήριξε, για την υπογραφή συνθηκών εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου και εξαθλίωσης του λαού.

Η στάση που κράτησε χτες στη Βουλή η δεξιά και σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση δείχνει ολοκάθαρα ότι θέλει πάση θυσία να αποφύγει την οργάνωση επίσημων δημόσιων συνελεύσεων των αντιπροσώπων του λαού για το θέμα του μνημονίου. Η στάση αυτή σημαίνει αποφυγή στράτευσης από την αναζήτηση της αλήθειας σχετικά με τις ευθύνες για την υπαγωγή μας στο μνημόνιο. Ο στόχος σαφής: Να σκορπίσει στο λαό σύγχυση και αβεβαιότητα σχετικά με την αντικειμενικότητα της Επιτροπής. Τα δεξιά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Βουλής οργανώνουν την άμυνά τους με την κατασυκοφάντηση της προσπάθειας για την εξεύρεση της αλήθειας. Είναι ο μόνος τρόπος που διαθέτουν για να αμυνθούν. Ακόμα κι αν βρισκόμαστε στην απαρχή αυτής της προσπάθειας, ρίχνονται στη δράση με την πεποίθηση ότι, βοηθούμενα από τους μηχανισμούς τους στο κράτος και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, θα καταφέρουν κι αυτή τη φορά, αφήνοντας το λαό στα σκοτάδια, να αποφύγουν κάθε ευθύνη και να επανέλθουν στην εξουσία το συντομότερο δυνατό.

Υποστηρίζουμε την πολιτική βούληση που αναζητά την αλήθεια για το μνημόνιο. Υποστηρίζουμε την πραγματική πολιτική πράξη της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής που απορρέει από αυτήν την πολιτική βούληση. Δεν υποστηρίζουμε τη στάση της δεξιάς και σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης σχετικά με το θέμα. Η στάση αυτή δεν συνιστά πολιτική δράση για να βρεθεί η αλήθεια, αλλά αντίδραση στην επιχειρούμενη αναζήτησή της και, συνεπώς, είναι αντίθετη προς τα συμφέροντα του λαού. Από την άποψη των λαϊκών συμφερόντων μια τέτοια αντίδραση δεν είναι απλώς άχρηστη ή μη παραγωγική, είναι επικίνδυνη υπό την έννοια ότι χωρίς την αλήθεια παραμένουν οι αιτίες, συντηρούνται οι πολιτικοί οργανισμοί και τα πρόσωπα, ανακυκλώνονται οι πολιτικές, επεκτείνονται και βαθαίνουν τα φαινόμενα που μας έφτασαν ως εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου