Φάνης Τριανταφύλλου: Ελληνες, μη φοβάστε!

φάνης-τριανταφύλλου-ελληνες-μη-φοβάσ-737249

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συνεχίζονται οι ωμές επεμβάσεις και οι εκβιασμοί από το εξωτερικό που στόχο έχουν την κατατρομοκράτηση του ελληνικού λαού ώστε να ψηφίσει όπως τα μεγάλα συμφέροντα που νέμονται τη χώρα επιθυμούν. Η δράση όμως γεννάει αντίδραση. Ήδη απέναντι σε αυτούς που παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας μας ανδρώνεται ένα ολόκληρο κίνημα αντίστασης που έχει πανευρωπαϊκή εμβέλεια και για το οποίο τα ελληνικά μνημονιακά ΜΜΕ τηρούν αιδήμονα σιγή. Πολιτικά κόμματα και κινήσεις, βουλευτές, ευρωβουλευτές, ακτιβιστές, διανοούμενοι, εργαζόμενοι καλούν τους Ευρωπαίους ηγέτες, τους οίκους αξιολόγησης, τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ να σταματήσουν τους εκβιασμούς στην Ελλάδα.

Ένα από τα χαρακτηριστικά κείμενα αυτού του κινήματος, που συνυπογράφουν πάνω από 100 προσωπικότητες της Γαλλίας και δημοσιεύτηκε χτες στην Humanite υπό τον τίτλο «Ελλάδα: Να της δώσουμε πίσω τη δημοκρατία. Φτάνει πια με την τρόικα!» συνοπτικά αναφέρει: «Εμείς οι πολίτες της Ευρώπης λέμε στον ελληνικό λαό: Μη φοβάστε, υπολογίστε σε εμάς, είμαστε στο πλευρό σας. Η δική μας Ευρώπη δεν είναι η δική τους. Είναι δική σας… Να σταματήσουν οι εκβιασμοί και οι παρεμβάσεις τής ΕΕ, των Ευρωπαίων ηγετών, του ΔΝΤ στην ελληνική προεκλογική εκστρατεία… Αφήστε τον λαό να αποφασίσει… Είναι αλήθεια ότι μια νίκη τού ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα μπορούσε να αμφισβητήσει το σύνολο των πολιτικών λιτότητας τής ΕΕ που επιβάλλονται από την τρόικα στους ανθρώπους παρά τη θέλησή τους, όπως δείχνουν οι μαζικές διαδηλώσεις στην Πορτογαλία, την Ισπανία και πιο πρόσφατα στην Ιταλία ή η γενική απεργία στο Βέλγιο. Οι υπάλληλοι τής ΕΕ, αντιμέτωποι με αυτήν την απειλή για τα συμφέροντά τους -το παράδειγμα της Ισλανδίας εξακολουθεί να τους ανησυχεί- καταφεύγουν σε κάθε είδος εκβιασμών για να υπονομεύσουν τη δημοκρατία στην Ελλάδα και αλλού. Ο ελληνικός λαός, ο πατέρας της δημοκρατίας, που είναι σήμερα μάρτυρας από την πολιτική της λιτότητας, πρέπει να αποφασίσει κυρίαρχα για το μέλλον του. Εμείς, οι πολίτες της Ευρώπης, καλούμε τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τους οίκους αξιολόγησης, όπως και τις ευρωπαϊκές αρχές να σταματήσουν αμέσως τις ανάξιες πιέσεις τους. Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και οι οικονομικοί παράγοντες δεν μπορούν να υπαγορεύουν στους ανθρώπους τι πρέπει να ψηφίσουν! Η λιτότητα είναι μια πολιτική επιλογή που θα πρέπει να απορριφθεί δημοκρατικά!…».

Ο χαρακτήρας της αντίστασης του ελληνικού λαού στις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλουν τα μεγάλα συμφέροντα έχει πανευρωπαϊκή σημασία. Αυτό φανερώνει ότι υπάρχει κάθε δυνατότητα στον αγώνα του ο λαός μας να βγει νικητής. Γιατί δεν είναι μόνος. Στο πλευρό του συμπαρατάσσονται, σε πείσμα των φιλοολιγαρχικών κυβερνήσεών τους, οι ευρωπαϊκοί λαοί, που βλέπουν στο πρόσωπο της Ελλάδας και τη δική τους μοίρα. Ο ελληνικός λαός αποτελεί την πρωτοπορία της αντίστασης των ευρωπαϊκών λαών ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας που σπρώχνουν ολοταχώς την πατρίδα μας στην καταστροφή και την Ευρώπη προς ένα νέο Μεσαίωνα. Από μόνο του όμως το πανευρωπαϊκό κίνημα συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό δεν φτάνει για να γίνουμε ανεξάρτητοι και κυρίαρχοι. Ούτε για να θεμελιώσουμε μια νέα δημοκρατία και να διευθετήσουμε το οικονομικό μας πρόβλημα στη βάση των συμφερόντων του λαού. Χρειάζεται ενότητα και σκληρός αγώνας για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που άλλοι μάς φόρτωσαν. Στην κατεύθυνση αυτή το πανευρωπαϊκό κίνημα συμπαράστασης στο λαό μας είναι πολύτιμο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου