Φάνης Τριανταφύλλου: Ο βασιλιάς είναι γυμνός

φάνης-τριανταφύλλου-ο-βασιλιάς-είναι-764481

ΝΕΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ

Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε το καθεστώς της νέας αποικιοκρατίας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα ως έκθεση της σχέσης της με την ικανοποίηση μεγάλων ολιγαρχικών συμφερόντων σε περίοδο κρίσης του κεφαλαίου. Διότιαποικιοκρατία, με την ακριβή έννοια του όρου, προκύπτει από μία εξωτερική επέμβαση που αποκλειστικό σκοπό έχει να προσπορίσει στους επεμβαίνοντες κέρδη, πλουτοπαραγωγικές πηγές και γεωπολιτική ισχύ, αδιαφορώντας παντελώς για την κοινωνική εξαθλίωση που επιφέρει στο εσωτερικό της χώρας. Η αποικιοκρατία που βιώνουμε είναι νέα, διότι η εξωτερική επέμβαση γίνεται μέσω των ελληνικών μνημονιακώνκυβερνήσεων.

Τούτες τις μέρες όλα όσα η σημερινή ελληνική κυβέρνηση έλεγε μέχρι πρότινος αποδείχτηκαν ψέματα, που μόνο σκοπό είχαν να αποκοιμίσουν το λαό. Το μνημόνιο συνεχίζεται κι έρχεται κι άλλο. Νέα αιματηρά μέτρα βρίσκονται επί θύραις. Αποδεικνύεται ότι ηκυβέρνηση λειτουργεί ως μηχανή απομύζησης του ελληνικού λαού από κάθε πόρο. Στη σφαίρα των αξιών της εντάσσεται η με οποιονδήποτε τρόπο εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επικυριάρχων της χώρας. Έννοιες όπως συμφέρον της χώρας, λαϊκό συμφέρον, δίκαιο, κοινωνική δικαιοσύνη δεν ανήκουν στη σφαίρα αυτή. Είναι σαφές ότι η σχέση της κυβέρνησης ως εργαλείου της πλουτοκρατίας προς τον σκοπό της πλουτοκρατίας είναι η μόνη θεμελιώδης σχέση που γίνεται αποδεκτή στη νέα έννομη τάξη.Επιπλέον, η νομιμοποιημένη βία με την οποία καταπατώνται το σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας ή αφυδατώνονται θεσμοί όπως το ελληνικό Κοινοβούλιο ή κονιορτοποιείται το φρόνημα του λαού μέσω της προπαγάνδας ή γίνεται χρήση κρατικής βίας, πλέον απαντάται στην επικράτεια των μέσων που χρησιμοποιεί καθημερινά το νέο καθεστώς. Οι προηγούμενες, πάγκοινες, διαπιστώσεις προσφέρουν ένα απεχθές θέαμα της ελληνικής κυβέρνησης μπροστά στα μάτια ολόκληρου του ελληνικού λαού: Ο βασιλιάς είναι γυμνός, τον έχουν δέσει απ’ το λουρί και τον σέρνουν πίσω τους σαν το σκυλί οι πλουτοκράτες. Πού και πού τον ξαμολάνε για ξεσκίσει σάρκες του λαού κι ύστερα τον μαζεύουν πάλι και τον επιβραβεύουν με ένα κόκαλο.

Δεν έχει νόημα να αναφερθούμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση είναι όργανο της νέας αποικιοκρατίας. Αυτό το βλέπει ο καθένας. Εκείνο που ως βεβαιότητα προκύπτει από τα αποτελέσματα των πράξεων που επιτελεί ένα τέτοιο όργανο είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις οι ενέργειές του καταλήγουν να ωφελούν τους λίγους και να βλάπτουν τους πολλούς. Αυτό συμπεραίνεται αβίαστα, αν το αποτέλεσμα μίας πολιτικής είναι το μέτρο που αποδεικνύει τον ταξικό προσανατολισμό της κυβέρνησης. Έτσι το ερώτημα αν η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης εν γένει είναι ενταγμένη στους σκοπούς της ξένης και ντόπιας ολιγαρχίας και η κυβέρνηση αποτελεί το μέσο για την εξυπηρέτηση αυτών των σκοπών, απαντιέταιεκ του αποτελέσματος.Η πάση θυσία επιδίωξη της κυβέρνησης να συνεχιστεί και στο μέλλον η ίδια πολιτική, έρχεται προς επίρρωση του ισχυρισμού για τη θέση της ως εργαλείου της ολιγαρχίας μέσα στο καθεστώς της νέας αποικιοκρατίας.

Ο αποκλεισμός του λαού από την υπεραξία της εργασίας του και το προϊόν εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας του αποτελεί το σπουδαιότερο έργο που πρέπει να συνεχίσει και να φέρει εις πέρας η παρούσα κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του εναπομείναντος μικρού βίου της: πρόκειται για το φυσικό δίκαιο του νέου αποικιοκράτη που εκφράζεται με την εφαρμογή βίαιης μεταφοράς πλούτου από τους πολλούς στους λίγους και κατάλυσης των εναπομεινάντων λαϊκών δικαιωμάτων.Στην εφαρμογή μιας τέτοιας πολιτικής η κυβέρνηση δεν βλέπει μεγαλύτερο πρόβλημα από τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Εάν καμφθεί με οποιονδήποτε τρόπο η λαϊκή δυσαρέσκεια, δεν θα διστάσει ούτε στιγμή να εφορμήσει κατά του λαού σαν ντόπερμαν του νέου καθεστώτος. Σύμφωνα με τη νεοαποικιακή θεώρηση, η οποία χρησιμεύει και για την ιδεολογική θεμελίωση της κρατικής βίας στο καθεστώς της νέας αποικιοκρατίας, εάν η πολιτική της ολιγαρχίας αντιστοιχεί προς τα συμφέροντα μιας υπαρκτής κοινωνικής τάξης που φυσικώ τω τρόπω είναι τοποθετημένη στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας, τότε κάθε βία κατά του λαού που εκφράζει η κυβερνητική πολιτική και προσήκει στους σκοπούς της τάξης αυτής είναι νόμιμη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου