Φάνης Τριανταφύλλου: Γενική παράκρουση

φάνης-τριανταφύλλου-γενική-παράκρου-173761

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το νέο χαράτσι στα ακίνητα προκαλεί γενική παράκρουση στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, που συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο βάρος των φόρων και με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται να ενδώσει στις ορέξεις των εταιριών – κολοσσών, ελεγχόμενων από τις τράπεζες, που σαρώνουν ήδη την ελληνική αγορά, αγοράζοντας σπίτια, οικόπεδα, χωράφια σε τιμές Κατοχής.

Γιατί λοιπόν μετά από τέσσερα χρόνια αιματηρές θυσίες ο λαός οδηγείται στο ξεπούλημα του σπιτιού, του οικοπέδου, του χωραφιού που του άφησε κληρονομιά ο πατέρας του; Διότι οι θυσίες του λαού έγιναν για να βγει το μεγάλο κεφάλαιο απ’ την κρίση του. Όταν στη χώρα μας πάτησαν πόδι οι τροϊκανοί, μετατρέποντάς την κι επίσημα σε μια αποικία νέου τύπου, δεν είχαν αντίπαλο. Δεν βρήκαν έναν λαό απέναντί τους έτοιμο να παλέψει για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την κυριαρχία του. Καθόλου τυχαία είχε προηγουμένως αλωθεί από τα μέσα, είχαν βληθεί οι αξίες του κι αντικατασταθεί από τις «αξίες» της πιο αχαλίνωτης ιδιωτίας. Αντίθετα, βρήκαν πρόθυμους συμμάχους: την ενδοτική ελληνική αστική τάξη και τους πολιτικούς εκπροσώπους της, την ελληνική δεξιά και την ελληνική σοσιαλδημοκρατία. Αυτοί οι τελευταίοι, όντας στη διακυβέρνηση της χώρας, πολύ λίγο απασχολούνταν με την κατάσταση του λαού. Είχαν άλλες φροντίδες. Πώς να υφαρπάξουν το λαϊκό εισόδημα και να το κατευθύνουν στις τσέπες των πατρώνων τους, πώς να ξεπουλήσουν στο μεγάλο κεφάλαιο τη δημόσια περιουσία. Μέσα από την αισχρή προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ (κι όταν χρειάστηκε με την κρατική βία και τρομοκρατία) επεδίωξαν και πέτυχαν να αφοπλίσουν το λαϊκό κίνημα και να βάλουν τη χώρα κάτω από την αδιαμφισβήτητη οικονομική και πολιτική εξάρτηση του μεγάλου κεφαλαίου, ξένου και ντόπιου.

Από τότε το χαρακτηριστικό γνώρισμα της πολιτικής που ασκείται στη χώρα μας είναι η αδιάκοπη και υπομονετική καθημερινή δουλειά των μνημονιακών κυβερνήσεων στην κατεύθυνση καθημαγμού του λαού και αποστέρησής του από κάθε δικαίωμα. Η υφαρπαγή της ακίνητης περιουσίας των φτωχών Ελλήνων εντάσσεται στο ίδιο ιδεολογικό και θεωρητικό πλαίσιο που εντάσσονται κι όλα όσα υπέστη την τελευταία τετραετία η ελληνική κοινωνία.

Η δύναμη του νέου χτυπήματος κατά του λαού βρίσκεται στο γεγονός ότι το μεγάλο κεφάλαιο επιχειρεί για πρώτη φορά να υφαρπάξει ελληνική γη (αγροτεμάχια, οικόπεδα, σπίτια) που βρίσκεται σε χέρια ιδιωτών. Με άλλα λόγια δηλώνει πως δεν ήρθε στη χώρα μας για να φύγει, αλλά για να εγκατασταθεί μόνιμα. Αυτή είναι η φύση της επίθεσης ενάντια στην ακίνητη περιουσία των φτωχών Ελλήνων και ταυτόχρονα το ουσιώδες πρόβλημα του ελληνικού λαού, που πρέπει να επιλέξει: ή θα χάσει την ακίνητη περιουσία του και θα είναι νοικάρης στο σπίτι του και κολίγος στη γη του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ίδιο, ή θα αντισταθεί και θα βάλει στην άκρη τους ξένους επικυρίαρχους και τους ντόπιους συμμάχους τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου