Φάνης Τριανταφύλλου:Ο άγνωστος «Ελβετός»

φάνης-τριανταφύλλουο-άγνωστος-ελβε-196995

Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΟ

Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για το δήμο του Βόλου δεν προέκυψε επειδή τα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ήταν κεφάτα και χαρούμενα. Αντιθέτως, οφείλεται σε βαθύ άγχος. Η τοπική Νέα Δημοκρατία περιήλθε στην κατάσταση της μανίας εξ αιτίας της μνημονιακής της κατάθλιψης. Το πολιτικό άγχος μπροστά σε μια εκλογική συντριβή, σε συνδυασμό με την αρχομανία στελεχών και ομάδων της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, είχαν ως αποτέλεσμα την αναζωπύρωση ενός εμφυλίου πολέμου δίχως αρχές στο εσωτερικό της, την αλληλοεξουδετέρωση των ενδιαφερομένων για τη δημαρχία του Βόλου στελεχών της, το κάψιμο του χαρτιού Σκοτινιώτη και την ανάδειξη ως υποψηφίου της ενός άγνωστου στους Βολιώτες «Ελβετού».

Όμως, από τη στιγμή που ο «Ελβετός» περιβάλλεται τον μανδύα του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας, παύει να είναι άγνωστος και γίνεται γνωστός ως προς τα πολιτικά του χαρακτηριστικά. Είναι ένας μνημονιακός υποψήφιος που ως δήμαρχος Βόλου θα κληθεί να βοηθήσει ώστε να ιδιωτικοποιηθούν δομές, υποδομές και λειτουργίες του δήμου, να περιοριστούν οι απαιτήσεις των δημοτών, να προωθηθεί η «νέα» κοινωνική φιλοσοφία στη λειτουργία και τις υπηρεσίες του δήμου, σύμφωνα με την οποία μόνο αυτός που πληρώνει δικαιούται να απολαμβάνει κι ο φτωχός, ο περιθωριοποιημένος εξ αιτίας της κρίσης, δεν δικαιούται, ένας δήμαρχος που θα αποτελέσει, εν γένει, τον ιμάντα εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής στο δήμο και την κοινωνία του Βόλου. Και μόνον τούτα αρκούν για να αντιληφθεί κάθε πολίτης ότι η υποψηφιότητα της Ν.Δ. για το Βόλο δεν συνιστά αντίδραση του κόμματος στην παρατεταμένη κρίση του δήμου και της κοινωνίας της πόλης, ούτε πολύ περισσότερο ένα άλμα απόδρασης από το παλιό, κουρελιασμένο σκηνικό της μνημονιακής πολιτικής στο δήμο και τη βολιώτικη κοινωνία, αλλά, αντίθετα, είναι το όχημα δια του οποίου η κυβέρνηση επιχειρεί να προωθήσει την πολιτική της «πτώχευσης» του δήμου και της κοινωνίας του Βόλου ένα βήμα πιο πέρα από ό,τι την έφτασε ο προηγούμενος σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος.

Ο υποψήφιος της Ν.Δ. για το Βόλο είναι βέβαιο ότι θα αποδοκιμαστεί από την πλειοψηφία των Βολιωτών. Ωστόσο φαίνεται κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι στο εύρος της αποδοκιμασίας του δεν θα συμβάλλουν μόνο οι προαναφερθέντες λόγοι. Μερίδα δεξιών στελεχών που διαφωνούν με την υποψηφιότητα του άγνωστου «Ελβετού», όπως ήδη όλα δείχνουν, θα διευρύνει σημαντικά αυτή την αποδοκιμασία, υπονομεύοντας το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. από μέσα, πηγαίνοντας σπίτι τους, ακόμα και συντασσόμενοι ανοιχτά με αντίπαλα ψηφοδέλτια. Η πολιτική συμπεριφορά τους δεν καθορίζεται από τις ψευδαισθήσεις της τοπικής ηγεσίας περί Νεοδημοκρατικής ενότητας εν όψει των εκλογών, αλλά από την απογοήτευση εξ αιτίας της απώλειας της πιθανότητας να είναι οι ίδιοι δήμαρχοι του Βόλου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η αποφασιστική παράμετρος βάσει της οποίας κρίνεται ως αποδυναμωμένη και, συνεπώς, χωρίς τύχη η υποψηφιότητα της Ν.Δ. για το Βόλο είναι η έλλειψη πίστης του δεξιού ψηφοφόρου ότι ο άγνωστος «Ελβετός» αποτελεί εναλλακτική προοπτική για τη Νέα Δημοκρατία, το δήμο του Βόλου, τον ίδιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου