Προβολή στο Αχίλλειο

Τελευταία ενημέρωση: 2013-11-25, 10:40:12
Προβολή στο Αχίλλειο

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ruins» θα προβληθεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 20.00 στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειο», με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ισότητας Φύλων του Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας μέρας κατά της βίας των γυναικών. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της το 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει έτσι ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση, τη διεθνή αναγνώριση του φαινομένου της έμφυλης βίας ως έναν από τους κρίσιμους κοινωνικούς μηχανισμούς, μέσω του οποίου οι γυναίκες εξαναγκάζονται σε υποδεέστερη θέση σε σχέση με τους άνδρες.

Η «Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων» του Δήμου Βόλου τιμά αυτή τη μέρα με την προβολή του ντοκιμαντέρ: «Ερείπια. Οροθετικές Γυναίκες. Το Χρονικό μιας Διαπόμπευσης» της Ζωής Μαυρουδή, που αφορά την υπόθεση των οροθετικών γυναικών που συνελήφθησαν και διαπομπεύθηκαν ως «υγειονομική βόμβα» από τις αρχές και τα ΜΜΕ πριν από τις εκλογές του 2012. Ένα ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες που από ερείπια και θύματα της ζωής βαφτίστηκαν θύτες.

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, όπως μετονομάστηκε η Δημοτική Επιτροπή για τα δικαιώματα της Γυναίκας, στοχεύει στην ένταξη της οπτικής του φύλου στις πολιτικές του Δήμου Βόλου, με έμφαση στην ενδυνάμωση των γυναικών και στην επίτευξη της ισότητας των φύλων έτσι ώστε άνδρες και γυναίκες να επωφελούνται ισότιμα από τις δημόσιες παρεμβάσεις. Η ανασύσταση της Επιτροπής, τον Ιανουάριο του 2013, κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να ανταποκριθεί ο Δήμος στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων, την οποία υπέγραψε ο Δήμος Βόλου στις 7/11/2011, αναλαμβάνοντας δημόσια δέσμευση υπέρ της αρχής της Ισότητας των Φύλων και την εφαρμογή πολιτικών που περιλαμβάνονται στη Χάρτα.

H Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Βόλου, λοιπόν, υλοποιώντας δράσεις για την υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας, traffikig κλπ, θα προβάλει το παραπάνω ντοκιμαντέρ και μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
2
=