«10.000 νύχτες» μουσική

Τελευταία ενημέρωση: 2013-11-15, 16:30:10
«10.000 νύχτες» μουσική

Μια βραδιά γεμάτη σινεμά και μουσική θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι συμπολίτες την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 21.30 στο Αχίλλειο, όπου θα προβληθεί για πρώτη φορά η ταινία του Κώστα Ανέστη «10.000 νύχτες» που είναι αφιερωμένη στο θρυλικό Καφέ Σαντάν.

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Βόλου παρουσιάζει την πρεμιέρα της ταινίας για το Καφέ Σαντάν του Βόλου, που αποτελεί μουσικό ντοκιμαντέρ ανεξάρτητης παραγωγής, σε σκηνοθεσία του Κώστα Ανέστη.

Μετά την προβολή ακολουθεί το πάρτι πρεμιέρας στο Καφέ Σαντάν (πολυχώρος Τσαλαπάτα) με live και dj sets με μουσικές 60’ς - 00’ς.

Στις «10.000 Νύχτες» το ροκ και το μπλουζ ερμηνευμένα ζωντανά στη σκηνή συναντούν τη τοπική ιστορία. Ο τόπος που συμβαίνει αυτό και ταυτόχρονα το θέμα της ταινίας είναι το Καφέ Σαντάν. Το «παλιό» Καφέ Σαντάν στο Βόλο, στη συμβολή των οδών Ογλ και Κονταράτου (πρώην Ορφέως) το κτίριο του οποίου κατεδαφίστηκε το 2009 αλλά μέχρι τότε και για 28 χρόνια ήταν πόλος έλξης για τους νέους, αλλά και χώρος εμφάνισης μεγάλων καλλιτεχνών -Ελλήνων και ξένων- καθώς και χωνευτήρι μουσικών, πνευματικών και κοινωνικών ανταλλαγών.

Οι «10.000 νύχτες» είναι ένα ντοκιμαντέρ που προσπαθεί να αναδείξει τις ανθρώπινες και τις μουσικές πλευρές της ιστορίας ή μάλλον των ιστοριών που συνέβησαν μέσα στο Καφέ Σαντάν από τις αρχές της δεκαετίας του 80 μέχρι και την ημέρα του γκρεμίσματος και εστιάζει κυρίως στις δύο ιδιαιτερότητες του χώρου: τη διάρκεια των 28 χρόνων της ύπαρξης του και το πέρασμα δεκάδων μουσικών και συγκροτημάτων απ’ το πάλκο του. Το σενάριο της ταινίας καλύπτει τρεις δεκαετίες γεμάτες ζωντανή μουσική σε ένα χώρο που άλλαξε τις ζωές πολλών.

Στη διάρκεια της ταινίας οι δημιουργοί του Καφέ Σαντάν Σπύρος Ποδάρας και Χρίστος Τόλος αφηγούνται την ιστορία του Καφέ Σαντάν και παράλληλα βλέπουμε και ακούμε τις ξεχωριστές αναμνήσεις από ιδιαίτερες στιγμές και σκηνές ροκ που έζησαν εκεί οι κλασικοί και οι πιο νέοι θαμώνες.

Στη ταινία παρουσιάζεται πολύτιμο αρχειακό υλικό (φωτογραφίες βίντεο, ηχογραφήσεις) από την πρώτη ως την τελευταία νύχτα του Καφέ Σαντάν, από ζωντανές εμφανίσεις που άφησαν εποχή.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ταινία δεν χρηματοδοτήθηκε από ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα, αλλά είναι ανεξάρτητη παραγωγή φτιαγμένη χάρη στην εθελοντική προσφορά των συντελεστών της, επαγγελματιών του οπτικοακουστικού χώρου γνωστών, φίλων αλλά και μέχρι τότε άγνωστων που όλοι έδωσαν ένα κομμάτι από το χρόνο τους, τη γνώση και την εμπειρία τους. «Το ότι υπάρχει αυτή η ταινία οφείλεται αποκλειστικά σε αυτούς» επισημαίνει ο Κώστας Ανέστης.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
5
=