ΕΞΟΔΟΣ

Μελωδίες στο Χόρτο

μελωδίες-στο-χόρτο-603826

Συναυλία με το κουαρτέτο ξύλινων πνευστών «Ο ήχος ως έχει» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 20.00 στην αίθουσα Χατζηνίκου στο Χόρτο Πηλίου. Συμμετέχουν η Νέλλη Χολέβα, κόρνο και ο Νίκος Αδρασκέλας, πιάνο.

Τη συναυλία διοργανώνουν ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Χόρτου και το Κοινωφελές Ιδρυμα «Γ. Αγγελίνης – Πία Χατζηνίκου» και θα ακουστούν έργα Βέρντι, σε μεταγραφή για κουϊντέτο, Μπάρτοκ, σε μεταγραφή για κουϊντέτο, Τάνεβ και Μαγκνάρντ.

Η δημιουργία του συνόλου «Ο ήχος ως έχει» είναι αποτέλεσμα της φιλίας και συνεργασίας των μελών του. Καθηγητές του τμήματος των ξύλινων πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, στελέχη της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας και έχοντας ο καθ’ ένας στο ενεργητικό του αριθμό προσωπικών ρεσιτάλ, έχουν ως στόχο να αναδείξουν το πλούσιο ρεπερτόριο που έχει γραφεί για αυτό το σύνολο, αλλά και να γνωρίσουν καλύτερα οι νέοι μουσικοί τον ήχο, τις δυνατότητες και τον ρόλο του κάθε οργάνου. Το κουαρτέτο έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στη Λάρισα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος με μεγάλο αριθμό έργων.

Το σύνολο αποτελείται από τους Τσιαρδάκα Γεώργιο (φλάουτο), Χατζούλη Δημήτριο (όμποε), Κοτρώτσιο Στέλιο (κλαρινέτο), και Αποστολίδου-Καραμανώλη Ευδοξία (φαγκότο). Σε έργα κουϊντέτου, συνδράμει η κορνίστα Χολέβα Νέλλη.

Ο Νίκος Αδρασκέλας αποφοιτεί από το Ωδείο Ars Nova στην Αθήνα, το 2004 (τάξη Χριστίνας Τερτίπη) με Δίπλωμα Πιάνου (Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο). Παράλληλα αποκτά τα πτυχία Recital Certificate in Pianoforte Performance του Guildhall School of Music and Drama, Αρμονίας (τάξη Γιάννη Πανταζάτου) και Αντίστιξης (τάξη Παναγιώτη Αδάμ).

Σημείο σταθμός στη μουσική του εξέλιξη η συνάντησή του με τον Γιώργο Χατζηνίκο με τον οποίο και παρακολουθεί μαθήματα μουσικής ερμηνείας μέχρι σήμερα. Μαζί με τον Χρήστο Μαρίνο, ως το άλλο ήμισυ του αναγνωρισμένου πιανιστικού ντουέτου Duo Vivo έχουν επανειλημμένα εμφανιστεί στην Ελλάδα, την Αυστρία, της Αγγλία και την Ολλανδία, δίνοντας ρεσιτάλ, κοντσέρτα με ορχήστρες, εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία, ενώ έχουν συνεργαστεί με τραγουδιστές και άλλα σύνολα.

Πρόσφατα εγκατεστημένος στο Χόρτο Πηλίου, συνδράμει στις εργασίες για τη συνέχιση των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του Ιδρύματος «Γ. Αγγελίνης – Πία Χατζηνίκου», ενώ πλούσια είναι η εκπαιδευτική συνεισφορά του μέσα από τη διδασκαλία πιάνου, μουσικής θεωρίας αλλά και δημιουργώντας χορωδίες ενηλίκων και παιδιών στην περιοχή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου