ΕΞΟΔΟΣ

«Ενα» θεατρικό μονόπρακτο

ενα-θεατρικό-μονόπρακτο-619995

«Ενα» είναι ο τίτλος του πρώτου θεατρικού έργου της Ειρήνης Λουκάτου που θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Ροές που βρίσκεται στο Γκάζι, από 4 Νοεμβρίου. Μια ελεγεία για τον έρωτα, τη θυσία και την απώλεια που σκηνοθετεί ο Σπύρος Μιχαλόπουλος με πρωταγωνιστές την Βολιώτισσα Λήδα Ματσάγγου και τον Θύμιο Κούκιο. Τα σκηνικά-κοστούμια είναι του Γιώργου Γεωργίου και οι φωτισμοί του Γιώργου Φρέντζου.

Με φόντο τους ήχους του βιολιού και του πιάνου εξυφαίνεται η σχέση ενός ζευγαριού μουσικών. Ο θεατής παρακολουθεί το ζευγάρι μια καθημερινή απόγευμα στο σπίτι του. Παρόν και παρελθόν ξεδιπλώνονται σταδιακά μέσα από αποκαλυπτικούς διαλόγους αλλά κυρίως μέσα από όσα δε λέγονται αλλά υπονοούνται…

Ισορροπώντας ανάμεσα στο πραγματικό και το φαντασιακό, το έργο μιλάει για την ευτυχία και τη δυστυχία, την απώλεια και το φόβο και μια σειρά από δυνατά ορμητικά συναισθήματα που κινούνται στα όρια και πέρα απ’ αυτά.

«Ενα»….δράμα πίσω από τους τέσσερις διάφανους τοίχους ενός σπιτιού, που αγγίζει τις βαθύτερες έννοιες της ανθρώπινης ψυχής και μας κάνει όλους να σκεφτούμε: «Εγώ τι θα έκανα στη θέση τους;».

Το έργο της Ειρήνης Λουκάτου είναι ένα μονόπρακτο με δύο πρόσωπα: Αυτή είναι μια γυναίκα γύρω στα 40, γνωστή σολίστ πιάνου, που ζει σ’ αυτό το σπίτι 20 χρόνια. Αυτός, ο σύζυγός της, βιρτουόζος βιολονίστας. Η γυναίκα έχει εγκαταλείψει το πιάνο δέκα χρόνια και εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής σε μουσικό σχολείο.

Ζευγάρι στη ζωή και ντουέτο μουσικής δωματίου στο παρελθόν, οι δύο πρωταγωνιστές μοιράζονται την αγάπη που τους ενώνει αλλά και το πάθος τους για τη μουσική. Η ιστορία αρχίζει ένα απόγευμα που η γυναίκα γυρίζει σπίτι απ’ τη δουλειά της. Ξεκινά μια συζήτηση – εξομολόγηση μεταξύ τους, ώσπου μια ανατροπή ταράσσει τις ισορροπίες του φαινομενικά ταιριαστού αγαπημένου ζευγαριού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου