ΕΞΟΔΟΣ

Εδώ Βόλος: έλαμψε ο ουρανός της πόλης

εδώ-βόλος-έλαμψε-ο-ουρανός-της-πόλης-692059

Ο ουρανός της πόλης του Βόλου, παρά την απειλητική του συννεφιά, έλαμψε και το βράδυ. Η παραλία -το σήμα κατατεθέν- του Βόλου φόρεσε το γιορτινό της κόκκινο χαλί που στρώθηκε στη μέση της παραλίας, στο ύψος του κινηματογράφου «Αχίλλειον», και υποδέχτηκε την εκδήλωση που έγινε θεσμός, το Argo Film Festival, γνωστό και ως Vollywood.

Το Argo Film Festival διεξήχθη για 4η χρονιά από τον εμπνευστή του, τον Βολιώτη παραγωγό που κατέκτησε το Χόλιγουντ, τον Τέρυ Ντούγκα, και ήρθε για να μείνει! Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ, ο κύριος Κώστας Χαλέβας, ο οποίος έκανε τα αποκαλυπτήρια του εμβλήματος GUINNESS, προς τιμήν του ρεκόρ GUINNESS που έσπασε πριν από ένα χρόνο στον Βόλο για το μεγαλύτερο συρτάκι στον κόσμο με συμμετοχή 5.641 ατόμων.

Βέβαια, υποσχέθηκε ότι του χρόνου θα καταρριφθεί άλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ στην πόλη μας χωρίς, ωστόσο, να αναφέρει περισσότερα επί του θέματος. Τη σκυτάλη της εκδήλωσης πήρε ο παρουσιαστής Σωτήρης Πολύζος. Με ξένα μουσικά ακούσματα και με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί την εκδήλωση, ο Σωτήρης Πολύζος υποδεχόταν έναν προς έναν τους δημοφιλείς προσκεκλημένους του φεστιβάλ.

Η πρώτη που παρέλασε στο κόκκινο χαλί ήταν η ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι ηθοποιοί Άκης Σακελλαρίου, Γιάννης Στάνκογλου, Αποστόλης Τότσικας, Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου, Χριστίνα Αλούπη, Χάρης Ρώμας, Μαρία Κορινθίου, Τόνια Σωτηροπούλου (γνωστή και ως «το ελληνικό κορίτσι του Τζέιμς Μποντ»), Χριστίνα Παππά, Αντώνης Λουδάρος και το τιμώμενο πρόσωπο του κινηματογραφικού φεστιβάλ, ο Γιάννης Βόγλης.

Κατόπιν της έλευσής τους, οι καλεσμένοι μπήκαν στον κινηματογράφο «Αχίλλειον» και παρακολούθησαν ταινίες μικρού μήκους από νέους καλλιτέχνες οι οποίοι προσπαθούν να αναδείξουν το ταλέντο τους. Στο τέλος της βραδιάς, ο Γιάννης Βόγλης άφησε τα δικά του αποτυπώματα και την υπογραφή για το αστέρι του που μαζί με τα προηγούμενα θα τοποθετηθεί στον δρόμο της παραλίας του Βόλου.

Και κάπου εκεί, τα ρεκόρ και τα φώτα των μεγάλων πρωταγωνιστών της μικρής και της μεγάλης τηλεόρασης έσβησαν… Μία γιορτή του κινηματογράφου που σκόρπισε αισιοδοξία και ελπίδα σε νέους καλλιτέχνες αλλά και «θέαμα» στο κοινό που την παρακολούθησε έλαβε τέλος.

Ας θυμηθούμε, όμως, αύριο να δούμε τους πρωταγωνιστές της καθημερινότητας που παλεύουν για τον «άρτο» τους για να παίρνουμε δύναμη και να ρίξουμε τα φώτα μας στον ουμανισμό και στην αλληλεγγύη.

Tου Βαγγέλη Πασιά

protagon.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου