ΕΞΟΔΟΣ

Μουσική περιπλάνηση

μουσική-περιπλάνηση-703882

Μια σύγχρονη, ανατρεπτική περιπλάνηση στη μουσική παράδοση του gospel, της folk, του blues και της country, θα «φιλοξενηθεί» σήμερα στις 22.30 στο Μουσικό Κήπο – Λυχνάρι, στην Αγριά Βόλου. Ο Κώστας Μαγγίνας μαζί με τον Μπάμπη Παπαδόπουλο ερμηνεύουν με ένα ατμοσφαιρικό, ηλεκτρικό και συνάμα πειραματικό τρόπο μερικά από τα πιο σημαντικά τραγούδια που πάνω τους στηρίχτηκε όλη η σύγχρονη Αμερικανική μουσική.

Ο Κώστας Μαγγίνας υπήρξε μέλος της Brandeis University Jazz Band υπό τη διεύθυνση του Ricky Ford. Εμφανίστηκε με γνωστά ονόματα της τζαζ όπως ο Milt Hinton, Ran Blake, Kenny Burrell, Houston Pearson, Charles Davis και με δικά του γκρουπ σε jazz clubs της Βοστώνης. Έχει ηχογραφήσει πολλές φορές δικές του συνθέσεις για το τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΑ, εμφανίστηκε σε jazz festivals, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο «Σταυροδρόμι της Μεσόγειου» σε συναυλίες στα πλαίσια του οργανισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύσας Θεσσαλονίκης και αλλού. Συνεργάστηκε και έπαιξε ζωντανά μουσική για χορευτικές ομάδες και συνέθεσε μουσική για θέατρο και για ντοκιμαντέρ της ελληνικής τηλεόρασης.

Έχει περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα και στα Βαλκάνια με δικά του σχήματα και με μουσικούς όπως οι Lee Konitz, Dick Griffin, David Schnitter, Graig Bailey, Rob Dixon, Roberto Gatto κ.α. Έχει ηχογραφήσει τρία προσωπικά CD.

Κιθαρίστας αρχικά του συγκροτήματος «Τρύπες» ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, συνέχισε την πορεία ως μέλος της «Λοξής Φάλαγγας», του συγκροτήματος που συνόδευε τον Ν. Παπάζογλου στις συναυλίες του, ενώ δημιούργησε τους «Λαϊκεδέλικα» την ορχήστρα που συνόδευε στις συναυλίες τον Θ. Παπακωνσταντίνου. Η ενορχήστρωσή του στο δίσκο «Βραχνός Προφήτης» του Θανάση Παπακωνσταντίνου, αποτέλεσε τομή στην ελληνική δισκογραφία και ψηφίστηκε ως ένας από τους καλύτερους δίσκους της δεκαετίας. Έχει κάνει την ενορχήστρωση στους δίσκους «Αγρύπνια» του Θανάση Παπακωνσταντίνου, «Ένα», «Το Άδειο Δωμάτιο» του Σ. Μάλαμα., ενώ συνεργάστηκε με το γνωστό σαξοφωνίστα – κλαρινετίστα Φλώρο Φλωρίδη. Έχει γράψει τη μουσική της ταινίας «Αγρύπνια» του Ν. Γραμματικού, καθώς και για θεατρικές παραστάσεις. Από το 2005 διδάσκει στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου όπου μέχρι σήμερα είναι τακτικό μέλος του εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού του. Έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικούς δίσκους και είναι μέλος του συγκροτήματος «Χειμερινοί Κολυμβητές». Το τηλέφωνο των κρατήσεων για τη σημερινή βραδιά είναι 6971.924660.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου