ΕΞΟΔΟΣ

Πριν τα μεσάνυχτα

πριν-τα-μεσάνυχτα-718244

Με την ταινία «Πριν τα μεσάνυχτα» συνεχίζεται από σήμερα έως την Κυριακή 18 Αυγούστου στις 10 μ.μ. ο κύκλος προβολών του Ciné Μεσόγειος στο θερινό κινηματογράφο «Εξωραϊστική». Η ταινία «Πριν τα μεσάνυχτα» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, σενάριο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, Ζιλί Ντελπί, Ίθαν Χοκ, Κιμ Κρίτζαν. Πρωταγωνιστούν: Ίθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί, Σίμους Ντέιβι Φιτζπάτρικ. Η ταινία απέσπασε Βραβείο Berlinale Camera, το οποίο απονεμήθηκε στο σκηνοθέτη από το Φεστιβάλ Βερολίνου.

Η ταινία αποτελεί το τρίτο (και καλύτερο) μέρος μιας τριλογίας του 43χρονου τεξανού σκηνοθέτη του ανεξάρτητου αμερικάνικου σινεμά Ρίτσαρντ Λικλέιτερ (Richard Linklater). Στην πρώτη ταινία «Πριν την Ανατολή» (Before Sunrise, 1995), ο αμερικανός Τζέσι γνωρίζει την παριζιάνα Σελίν στη Βιέννη. Στη δεύτερη «Πριν το Ηλιοβασίλεμα» (Before Sunset, 2004) οι δύο τους τριγυρνούν στο Παρίσι, ενώ στην τρίτη ταινία «Πριν τα Μεσάνυχτα» (Before Midnight, 2013), παντρεμένοι πλέον και με παιδιά, περνούν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Ελλάδα. Εδώ, οι δυο σύζυγοι θα βρεθούν μετά πολύ καιρό μόνοι, για να περάσουν μια βραδιά (δώρο φίλων) σ΄ ένα ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα. Τι να επιφυλάσσει, άραγε, αυτό το ρομαντικό τετ α τετ; Θα κατορθώσουν να κρατήσουν τη σχέση και την αγάπη τους ζωντανή, μακριά από τη μοιραία φθορά του χρόνου και της καθημερινότητας;

Χωρίς επιδεικτικούς καλλιτεχνικούς πειραματισμούς, η ταινία αποτελεί ένα βαθύ και ουσιαστικό σχόλιο για τις σχέσεις της σημερινής γενιάς 35 – 45. Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό διαμάντι, με ένα πανέμορφο και «ανοικτό» φινάλε, που φέρνει στο νου τις κινηματογραφικές εκλάμψεις του Ερίκ Ρομέρ (Eric Rohmer) και του γαλλικού Νέου Κύματος (Nouvelle Vague) του ’60. Τα μεγάλα μονοπλάνα (από την πρώτη κιόλας σκηνή στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας) είναι χαρακτηριστικά της σκηνοθετικής μαεστρίας του Λινκλέιτερ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου