ΕΞΟΔΟΣ

Μια καλύτερη ζωή

μια-καλύτερη-ζωή-721525

Η ταινία με τίτλο: «Μια καλύτερη ζωή» θα προβληθεί από σήμερα Τρίτη 16 έως την Πέμπτη 18 Ιουλίου στο θερινό κινηματογράφο «Εξωραϊστική» στο πλαίσιο του κύκλου «Ciné Μεσόγειος». Η ταινία Γαλλοκαναδικής παραγωγής, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Σεντρίκ Καν, σενάριο Σεντρίκ Καν, Κατρίν Παγιέ και πρωταγωνιστούν: Γκιγιόμ Κανέ, Λεϊλά Μπεχτί, Σλιμάν Κεταμπί, Αμπραάμ Μπελαγκά. Απέσπασε Βραβείο Κοινού στο 13ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Αθηνών.

Πρόκειται για ένα φρέσκο ανθρωποκεντρικό φιλμ, που καταφέρνει από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό να κρατάει το θεατή σε συναισθηματική εγρήγορση. Η ιστορία είναι απλή, αλλά η αφήγηση ρέει με αβίαστη φυσικότητα και το αίσθημα συνδυάζεται επαρκώς με τον κοινωνικό προβληματισμό. Ο πρωταγωνιστής Γκιγιόμ Κανέ (Guillaume Canet) είναι όπως πάντα εξαιρετικός, ενώ η Λεϊλά Μπεχτί (Leila Bekhti) καταφέρνει κάτι που λίγοι ηθοποιοί μπορούν: ενώ είναι σχεδόν απούσα κατά το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας, η εικόνα της μένει καρφωμένη στο μυαλό του θεατή.

Το παιδί είναι το «κλειδί», ο κρυφός ήρωας της ταινίας. Επιτρέπει την επιβίωση ενός συναισθηματικού δεσμού, όταν όλες οι κοινωνικές συνδέσεις έχουν καταρρεύσει. Μέσω αυτού, οι ενήλικες σώζονται και βρίσκουν νόημα στη ζωή τους. Χάρη σ’ αυτό μπορούν να ξεκινήσουν και πάλι τη ζωή τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου