ΕΞΟΔΟΣ

Σάτιρα από το Θεσσαλικό Θέατρο

σάτιρα-από-το-θεσσαλικό-θέατρο-721772

Την θρυλική «Φαύστα» του Μποστ, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, παρουσιάζει το Θεσσαλικό Θέατρο σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 9.15 το βράδυ, στον Πολυχώρο -«Άξιον Εστί», στην Άλλη Μεριά του Βόλου.

Η επιλογή της «Φαύστας», για τη συγκεκριμένη επέτειο δεν είναι τυχαία. Ο Μέντης Μποσταντζόγλου (Μποστ) ήταν στενός φίλος, συνεργάτης και συνοδοιπόρος του Κώστα Τσιάνου, αλλά και ιδρυτικό μέλος του θρυλικού «Θεσσαλικού Θεάτρου», που άνοιξε το δρόμο στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. όλης της χώρας.

Η «Φαύστα» είναι ένα ιδιόμορφο έργο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, που γράφτηκε το 1962 και έγινε τόσο αγαπητό που κέρδισε τον τίτλο του κλασσικού στις καρδιές όλων των Ελλήνων. Η σάτιρα του έργου στοχεύει στο μικροαστό Έλληνα, τον καθωσπρεπισμό, τη ημιμάθεια, το νεοπλουτισμό, την ξενομανία, καθώς και την ελληνική πολιτική ζωή.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Κώστας Τσιάνος, τη μουσική επιμέλεια ο Σπύρος Καβαλιεράτος και τα σκηνικά ο Θάνος Καρώνης. Τις ενδυμασίες, τους φωτισμούς, το σχεδιασμό αφίσας και προγράμματος επιμελήθηκε το εργαστήρι του θεσσαλικού θεάτρου. Βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Βασίλης Γιαβρής. Παίζουν οι ηθοποιοί: Νικολέττα Βλαβιανού, Σταύρος Νικολαΐδης, Πάνος Σταθακόπουλος, Μαίρη Σαουσοπούλου, Βασίλης Γιαβρής, Χάρης Φλέουρας, Ηλίας Μπέρμπερης.

Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται, στο «Αξιον Εστί» – (Προφήτη Ηλία 12) και στο «Σύγχρονο Σχολείο», στο κέντρο της πόλης του Βόλου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Η είσοδος για το κοινό θα είναι 10 ευρώ για τους μεγάλους και 8 ευρώ για όλους τους νέους και τους ανέργους. Ισχύουν και τα εισιτήρια Ο.Γ.Α χρήσης 2013-2014.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου