ΕΞΟΔΟΣ

«Σώμα με σώμα»

σώμα-με-σώμα-722444

Με την ταινία «Σώμα με σώμα», σε μουσική του διαπρεπούς Βολιώτη Αλεξάντρ Ντεσπλά, συνεχίζονται σήμερα έως και την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 10 το βράδυ, οι προβολές του «Σινέ Μεσόγειος» στο θερινό κινηματογράφο «Εξωραϊστική». Η ταινία του Ζακ Οντιάρ, βασίζεται σε σενάριο των: Ζακ Οντιάρ, Τομά Μπιντεγκέν (με βάση διηγήματα του καναδού συγγραφέα Κρεγκ Ντέιβιντσον) και πρωταγωνιστούν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Ματίας Σένερτς.

Εκείνη, η Στεφανί (Μαριόν Κοτιγιάρ) είναι εκπαιδεύτρια φαλαινών, μια γυναίκα που τα έχει όλα. Εκείνος, ο Αλί (Ματίας Σένερτς) ένας άνδρας που δεν έχει τίποτε, πρώην πυγμάχος, χωρισμένος, με ένα μικρό παιδί. Θα γνωριστούν και θα χαθούν αλλά θα συναντηθούν ξανά όταν εκείνη χάνει τα πόδια της σε ένα ατύχημα σε θαλάσσιο πάρκο της Κυανής Ακτής. Η Στεφανί, ακρωτηριασμένη εσωτερικά και εξωτερικά, αντιμετωπίζει τον οίκτο της οικογένειας και των συναδέλφων της, ενώ ο Αλί στέκεται δίπλα της και μαζί πασχίζουν να κλείσουν τις πληγές τους, να μάθουν ξανά τι σημαίνει σεβασμός, αξιοπρέπεια και αγάπη.

Εξαιρετικό δράμα του γάλλου σκηνοθέτη Ζακ Οντιάρ (Jacques Audiard), που έγραψε και το σενάριο σε συνεργασία με τον Τομά Μπιντεγκέν (Thomas Bidegain), αντλώντας ελεύθερα θραύσματα πλοκής και χαρακτήρων από τη συλλογή διηγημάτων «Rust and Bone» του καναδού συγγραφέα Κρεγκ Ντέιβιντσον (Craig Davidson). Το «Σώμα με Σώμα» είναι ταυτόχρονα ένα αντισυμβατικό ρομάντζο, μία σπαρακτική ιστορία επιβίωσης και ένας ύμνος στον θρίαμβο της ανθρώπινης θέλησης. Η δράση της ταινίας τοποθετείται στην ηλιόλουστη Αντίμπ, ενώ την μουσική υπογράφει ο περίφημος Γάλλος συνθέτης μουσικής για τον κινηματογράφο Αλεξάντρ Ντεσπλά (Alexandre Desplat), η μητέρα του οποίου είναι Βολιώτισσα, το γένος Αλεξάνδρου Λαδοπούλου, με καταγωγή από τη Σμύρνη.

Στο νέο του φιλμ ο Γάλλος σκηνοθέτης ανακαλύπτει για μία ακόμα φορά την ελπίδα ανάμεσα σε ανθρώπινα χαλάσματα, δημιουργώντας ένα αριστοτεχνικό, σύγχρονο μελόδραμα, που άφησε με δάκρυα στα μάτια το κοινό του φετινού Φεστιβάλ Καννών και από τότε ταξιδεύει με επιτυχία σε όλον τον κόσμο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου