ΕΞΟΔΟΣ

Ενα παιδί μετράει τ’ άστρα

ενα-παιδί-μετράει-τ-άστρα-723485

Το περίφημο έργο του Μενέλαου Λουντέμη «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» θα παρουσιαστεί σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου στις 21.30 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη». Μετά την τεράστια επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» σε παραγωγή Άκη Ευαγγέλου και μουσική Γιώργου Βούκανου, ταξιδεύει σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στo αγαπημένο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη, ακολουθούμε τα βήματα του Μέλιου, του παιδιού, που μετράει τα άστρα όπως μετράει τα όνειρά του, με αγωνία, προσδοκίες και αγάπη για τη ζωή, φτάνοντας μαζί του στη μεγάλη πολιτεία, εκεί που βρίσκεται το σχολείο, η πραγματοποίηση του μεγάλου ονείρου…

Με τον Κώστα Βουτσά και τον Θανάση Τσαλταμπάση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, περιοδεύει μια μεγάλη παραγωγή, που στόχο έχει να προσφέρει απλόχερα το χαμόγελο, την αγάπη και το δικαίωμα στο όνειρο. Την σκηνοθεσία υπογράφει η Bαρβάρα Δούκα, την μουσική ο Γιώργος Βούκανος, την σκηνική προσαρμογή και τους στίχους η Μαίρη Βούκανου.

Στην καλοκαιρινή περιοδεία, θεατές σε 50 και πλέον πόλεις στην Ελλάδα και την Κύπρο, θα απολαύσουν την ιστορία του Μέλιου, όπου με απόλυτο σεβασμό στο κείμενο, αναδεικνύεται και συνδυάζεται σε μια εξαιρετική παραγωγή, η δύναμη του λόγου με την ερμηνεία επί σκηνής κορυφαίων καλλιτεχνών.

«Στην καλοκαιρινή μας περιοδεία, στηρίζουμε έμπρακτα εκείνους τους ανθρώπους που στο πέρασμα των χρόνων και παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά, εξακολουθούν να συνεχίζουν απτόητοι και με όλες τους τις δυνάμεις, να προσφέρουν στα παιδιά. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να διαθέσουμε μέρος των εσόδων των εισιτηρίων κάθε παράστασης, για τους ευγενικούς σκοπούς της οργάνωσης «Το χαμόγελο του παιδιού», αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 2.000 θεατές κατέκλυσαν την αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, χειροκροτώντας θερμά όλους τους συντελεστές της παράστασης, στη διάρκεια της «επίσημης πρώτης». Η ίδια θερμή ανταπόκριση αναμένεται σε όλους τους σταθμούς της καλοκαιρινής περιοδείας, η οποία πέρα από την καλλιτεχνική της διάσταση έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι μέρος των εσόδων, θα διατεθεί, όπως προαναφέρθηκε, για τους ευγενικούς σκοπούς της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η τιμή εισιτηρίου είναι 15 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου