ΕΞΟΔΟΣ

Κόντρα στο «τέλμα»

κόντρα-στο-τέλμα-724499

Οι ΔραΠαίκτες Βόλου, πιστοί στο όραμά τους, ανταποκρίθηκαν εθελοντικά στο κάλεσμα που δέχτηκαν από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής» και σήμερα στις 9μ.μ. θα παρουσιάσουν στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, με είσοδο ελεύθερη για όλους, τη μαύρη κωμωδία «τελμΑ – ο Άμλετ απ’ την ανάποδη», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Στα πλαίσια των παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εν γένει του αγώνα που δίνει εδώ και 15 χρόνια για την πρωτογενή πρόληψη έναντι της τοξικομανίας, η «Πρόταση Ζωής» παρουσιάζει τη νέα θεατρική παραγωγή των ΔραΠαικτών, μια φουτουριστική μαύρη κωμωδία για ένα πλανήτη ο οποίος οικολογικά, οικονομικά, υγειονομικά και κοινωνικά πνέει τα λοίσθια, έχοντας άμεσα ανάγκη από έναν ήρωα, προκειμένου αυτή η καταστροφική πορεία να ανατραπεί. Εχθρός του ήρωα; Ένα πανούργο σχέδιο που αποσκοπεί στην εξάρτηση των ανθρώπων από ένα χάπι, το οποίο επιφέρει την απώλεια κάθε συναισθήματος, καθώς το συναίσθημα είναι που κατηγορείται ως το αίτιο όλων των δεινών.

Πέρα απ’ την ίδια τη διασκευή, που ρίχνει μια φουτουριστική ματιά στον κλασικό σαιξπηρικό Άμλετ, το «τελμΑ» καινοτομεί και πρωτοπορεί ως προς τη σκηνογραφία και την ενδυματολογία, που υλοποιούνται με ανακυκλώσιμα υλικά, υλικά που ο καθένας μας θα τα είχε για πέταμα. Έτσι, αποστειρωμένα ασπρόμαυρα σκηνικά και αντικείμενα που παραπέμπουν στο μέλλον της κυριαρχίας του πλαστικού, κοστούμια ραμμένα από σκουπιδοσακούλες και σελοφάν συσκευασίας, οριοθετούν το φυσικό χώρο επί σκηνής. Ατάκες και καταστάσεις που προκαλούν άφθονο γέλιο αλλά και στιγμές συγκίνησης, φουτουριστική μουσική και χοροκίνηση, ποιητικοί μονόλογοι και σπαρταριστοί διάλογοι γεμάτοι μυστήριο και δράση, ολοκληρώνουν τη διάδοση του μηνύματος που είναι σαφέστατα κατά οποιασδήποτε μορφής εξάρτησης.

Η καλλιτεχνική σύλληψη, το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του εμψυχωτή των ΔραΠαικτών, ευΆγγελου Κάβουρα. Ερμηνεύουν: Λεωνίδας Αχλαδιώτης, Βαρβάρα Δεμίρη, ευΆγγελος Κάβουρας, Αποστολία Καλυβιώτη, Σπύρος Μακρυγιάννης, Έλενα Μαρκοζάνη, Χρήστος Οικονόμου, Γιάννης Τσιρώνης. Ενδυματολογία Έφη Αντωνίου, ευΆγγελος Κάβουρας. Σκηνογραφία ευΆγγελος Κάβουρας, Χαρά Κουτζαγιώτη. Χορογραφία – κινησιολογική επιμέλεια Greta Polanska Μοϊδίνη. Ηχογράφηση Πάρης Ζίκος (Zk Studio). Μουσικοηχητική-φωτιστική επιμέλεια ευΆγγελος Κάβουρας. Υλοποίηση σκηνικών – design Χαρά Κουτζαγιώτη. Υλοποίηση κουστουμιών Έφη Αντωνίου, Βάσω Γορδίου. Κομμώσεις – μακιγιάζ Λεωνίδας Αχλαδιώτης. Στην κονσόλα Χαρά Κουτζαγιώτη. Φωτογράφηση Βικτώρια Μουζλάνοβα. Artwork αφίσας ευΆγγελος Κάβουρας, Χαρά Κουτζαγιώτη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου