ΕΞΟΔΟΣ

Προβολή στην Εξωραϊστική

προβολή-στην-εξωραϊστική-726125

Η ταινία «Τα μυθικά πλάσματα του νότου» θα προβληθεί από σήμερα έως την Κυριακή 16 Ιουνίου στο θερινό σινεμά «Εξωραϊστική» και στο πλαίσιο του «Σινέ Μεσόγειος». Η ταινία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μπεν Τσάιτλιν, σενάριο Μπεν Τσάιτλιν, Λούσι Άλιμπαρ. Πρωταγωνιστούν: Κουβενζανέ Γουόλις, Ντουάιτ Χένρι, Λέβι Ίστερλ. Η ταινία απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο Μυθοπλασίας στο Φεστιβάλ Σάντανς, «Χρυσή Κάμερα» και Βραβείο Κριτικών FIPRESCI στο Φεστιβάλ των Καννών (Τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα»), Υποψηφιότητα για Oscar Α΄ Γυναικείου Ρόλου.

Μια ατρόμητη εξάχρονη μικρούλα ζει με τον πατέρα της σε μια παραγκούπολη που ονομάζεται Bathtub (Μπανιέρα), στο Δέλτα του Νότου (Λουιζιάνα, Μισισιπή) των ΗΠΑ. Ο πατέρας την προετοιμάζει για την αποκάλυψη του σύμπαντος, όταν ο ίδιος δεν θα είναι κοντά της να την προστατεύει. Ξαφνικά, όμως, αρρωσταίνει από μια περίεργη ασθένεια. Η Φύση βγαίνει εκτός ελέγχου. Η θερμοκρασία αυξάνεται. Οι πάγοι λιώνουν. Μια στρατιά από μεγάλους προϊστορικούς βούβαλους εμφανίζεται. Με τα νερά ολοένα να ανεβαίνουν και τα ζώα να πλησιάζουν, η εξάχρονη μικρούλα ξεκινά για την αναζήτηση της χαμένης μητέρας της.

O πρωτοεμφανιζόμενος Μπεν Τσάιτλιν μας αφηγείται μια τραχιά, αλλά κινηματογραφικά και συναισθηματικά γενναιόδωρη ιστορία ενηλικίωσης στην Νέα Ορλεάνη την εποχή του τυφώνα «Κατρίνα». Η ταινία γυρίστηκε με ερασιτέχνες ηθοποιούς από την ευρύτερη περιοχή της Νέας Ορλεάνης, όπου έχει εγκατασταθεί ο 29χρονος σκηνοθέτης από την εποχή του τυφώνα «Κατρίνα» και με ερασιτεχνικό προσωπικό εκτός από μια-δυο εξαιρέσεις. Επηρεασμένος από την καταστροφή, αλλά και από την αποφασιστικότητα των κατοίκων της να παραμείνουν και να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους, παρουσιάζει μια λυρική ταινία για τη φύση και τις δυνάμεις της, αλλά και για τον αγώνα των ανθρώπων για επιβίωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου