ΕΞΟΔΟΣ

Με κοινωνική ευαισθησία

με-κοινωνική-ευαισθησία-726605

Συναυλία από την Εστουδιαντίνα, αφιερωμένη στο κοινωνικό παντοπωλείο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 21:00 μ.μ. στο Ανοιχτό θέατρο άξιον εστί, Προφήτη Ηλία 12, στην Άλλη Μεριά Βόλου. Με την Εστουδιαντίνα συμπράττουν οι σπουδαίοι Βολιώτες ερμηνευτές, Απόστολος Μόσιος, Κώστας Ζέμπιλας και η Σοφία Νάσσιου.

Για την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία – Πολυχώρο Εκπαίδευσης άξιον εστί, η τέχνη είναι ο τρόπος και ο δρόμος των σχέσεων. Η κοινότητα του άξιον εστί είναι μια τεράστια συμφωνία και ορχήστρα που εκτελεί καθημερινά παρτιτούρες εκπαιδευτικών δράσεων συνεργασίας – ομαδικότητας – επικοινωνίας – έκφρασης-δημιουργικότητας, γνωριμίας με τη μνήμη και το ρυθμό του πνεύματος, της ψυχολογίας, της παιδαγωγικής, της συναισθηματικής νοημοσύνης, της ατομικότητας, της επικοινωνίας, της οικογένειας, της κουλτούρας και των κοινωνικών κανόνων.

Στα πλαίσια αυτής της φιλοσοφίας το άξιον εστί φιλοξενεί στην αγκαλιά του ανοιχτού θεάτρου του την Εστουδιαντίνα, την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Σ’ ένα πρόγραμμα με τίτλο: «Μεσόγειος, στη λίμνη αυτή γεννήθηκα κι εγώ», η Εστουδιαντίνα θα ταξιδέψει το κοινό με μελωδίες από όλη τη Μεσόγειο σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο εξ’ ολοκλήρου στη θάλασσα που ενώνει 23 διαφορετικούς λαούς. Μελωδίες κοινές και διασκευές πρωτότυπες συναντιούνται επί σκηνής με την Εστουδιαντίνα, σε μια πανδαισία ήχων και ρυθμών με πρωταγωνιστές τους σολίστες της Εστουδιαντίνας. «Ένα μοναδικό πολυθέαμα όπου ήχος και εικόνα μας ταξιδεύουν σε ένα δίωρο μουσικό πρόγραμμα στις πανέμορφες ακτές της Μεσογείου γενικότερα, με αρχή τους ήχους των Βαλκανίων έως τους έντονους ρυθμούς της Ανατολής και από τη ρομαντική Ιταλία έως το ερωτικό ισπανικό φλαμένγκο» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Το παραπάνω πρόγραμμα εντάχτηκε από την Ελληνική Επιτροπή στις δράσεις διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 και παρουσιάστηκε σε πολλές συναυλίες με αποκορύφωμα τη μεγάλη γιορτή της Εστουδιαντίνας στην Pescara της Ιταλίας την παραμονή της τελικής ψηφοφορίας για το 2013, όπου και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του νικηφόρου αποτελέσματος για τη χώρα μας.

Το πρόγραμμα της παραπάνω παραγωγής κυκλοφορεί σε διπλό cd με τον τίτλο «Mare Nostrum, the voyage». Το cd περιέχει και τον ύμνο των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, σε σύνθεση του καλλιτεχνικού διευθυντή της ορχήστρας, Ανδρέα Κατσιγιάννη, σε μια μοναδική εκτέλεση από την Εστουδιαντίνα.

Η συναυλία υλοποιείται στα πλαίσια υποστήριξης της δομής αλληλεγγύης του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, με εισιτήριο μια σακούλα τρόφιμα για την υποστήριξη του Κοινωνικού παντοπωλείου. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι : 2421027761, 27767, 6976683134.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου