ΕΞΟΔΟΣ

Συναυλία αλληλεγγύης

συναυλία-αλληλεγγύης-726819

Συναυλία κοινωνικής αλληλεγγύης με τους Θάνο Μικρούτσικο, Δημήτρη Μπάση και Ρίτα Αντωνοπούλου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 9 μμ στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, από το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός», σε συνεργασία με το ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ ( Διεύθυνση Πολιτισμού) του Δήμου Βόλου. Στην βραδιά με τίτλο «Πως η ιστορία γίνεται σιωπή» συμμετέχουν επίσης τα μουσικά σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την επιμέλεια της Μαρίας Θωίδου.

Ο Θάνος Μικρούτσικος θα ταξιδέψει τους πολυάριθμους φίλους του σε όμορφα μουσικά μονοπάτια, με αγαπημένα τραγούδια από το έργο του (Σταυρός του Νότου κ.α.), αλλά και πολλές ακόμη γνωστές επιτυχίες άλλων συνθετών (Θεοδωράκη, Σπανού, Νικολόπουλου κ.α.), που ερμηνεύουν με τις εξαιρετικές φωνές τους, ο Δημήτρης Μπάσης και η Ρίτα Αντωνοπούλου, πλαισιωμένοι από ορχήστρα εξαίρετων μουσικών. Σε αυτό το πρόγραμμα τόσο ο Δημήτρης Μπάσης με την ρωμαλέα, λαϊκή φωνή του και τις πολύ ιδιαίτερες ερμηνείες όσο και η Ρίτα Αντωνοπούλου, πολυφασματική, με ακρίβεια και πειθαρχία, μεταφέρουν το τραγούδι από την σκηνή στο κοινό για να το απογειώσουν.

Με λαϊκά αλλά και πολιτικά τραγούδια λαϊκού βιώματος, όπως η «Δίκοπη Ζωή», «Πατησίων και Παραμυθιού γωνία», «Γουίλλυ», «Πάντα γελαστοί», «Ελένη», αλλά και «Ζωή», «Βρέχει στη φτωχογειτονιά» κ.α. οι τρεις καλλιτέχνες «επισημαίνουν» επί σκηνής το ουσιαστικό περιεχόμενο του τραγουδιού, λέγοντας τελικά ότι η ιστορία δεν πρέπει να γίνεται σιωπή.

Η γενική τιμή εισόδου είναι 10 ευρώ, για φοιτητές, άνεργους και πολύτεκνους 7 ευρώ ( πάντα με την επίδειξη της ανάλογης κάρτας).

Σημεία προπώλησης είναι : Δίαυλος στον πεζόδρομο Τοπάλη, Μουσικός οίκος Κεχαΐδη στην οδό Αλεξάνδρας, Μουσική σκηνή «Όσο πατάει η γάτα» στα Παλαιά, «καφέ Ζώγια» στον πεζόδρομο της Αντωνοπούλου και στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου