ΕΞΟΔΟΣ

«Βγήκα σε θάλασσα πλατιά»

βγήκα-σε-θάλασσα-πλατιά-779380

Ένα πλούσιο και πλατιάς γκάμας μουσικό αφιέρωμα στο θαλασσινό στοιχείο, με τον τίτλο “βγήκα σε θάλασσα πλατιά”, θα παρουσιάσει η Βολιώτικη Χορωδία το Σάββατο 25 Μαΐου, ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Μητροπόλεώς μας (Κ.Καρτάλη – Ανθ.Γαζή). Στο ίδιο αφιέρωμα συμμετέχει και η επίλεκτη μαθητική χορωδία του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας.

Θάλασσα και φυσικός κόσμος, θάλασσα και ελληνικό τοπίο, θάλασσα και Έλληνας, θάλασσα και εκμυστηρεύσεις της ανθρώπινης ψυχής, είναι ο καμβάς που νηματοδοτεί το συγκεκριμένο αφιέρωμα. Πάνω σε στίχους αναγνωρισμένων ποιητών και στιχουργών που τους ενέπνευσε “η ανάσα, τα χρώματα και τα (μυστηριώδη) καμώματα της θάλασσας”, αλλά και με τη συνέργεια σπουδαίων μουσουργών και συνθετών που με τις νότες τους ζωγράφισαν τα «χίλια πρόσωπα» του θαλασσινού στοιχείου.

Θα αναγνωριστούν, λοιπόν, οι ποιητικές ψηφίδες των Διονυσίου Σολωμού, Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Γκάτσου, Νίκου Καββαδία και άλλων λογοτεχνών μας, σε μουσική επένδυση των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Ηλία Ανδριόπουλου, Μάνου Λοΐζου και άλλων ομοτέχνων τους, με βαθύτερο υπόστρωμα τις μελωδίες (από μία αντιστοίχως) των Θεοφ.Σακελλαριδη, Orlando di Lasso (16ος αι.) και W.A.Motzart (18ος αι.). Παρόντα, βεβαίως, και τα μελωδήματα από τη δημώδη – νησιωτική μας – τραγουδοποιία καθώς και τα λαϊκότροπα τραγούδια που απηχούν τη στενή σχέση του Έλληνα με τη θάλασσα.

Στο “πλοίο της γραμμής” – υπενθυμίζουμε – το τιμόνι θα κρατούν η Βολιώτικη Χορωδία, με μαέστρο την κ.Στάσα Τζάλλα, και η Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, με διευθύνουσα την κ.Μαρία Λαγού. Απαραίτητος συνοδός στο πιάνο, ο κ.Νίκος Νεύρος. Συνταξιδιώτες… όσοι πιστοί!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου