ΕΞΟΔΟΣ

«Φιλιά και σφαίρες»

φιλιά-και-σφαίρες-782261

Με την ταινία «Φιλιά και σφαίρες» συνεχίζονται την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Μαΐου στις 9:30΄μ.μ. οι προβολές του «Σινέ Μεσόγειος» στο Αχίλλειο. Η ταινία παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία, σενάριο Σέιν Μπλακ (από τη νουβέλα του Μπρετ Χάλιντεϊ με τίτλο “Bodies Are Where You Find Them”). Πρωταγωνιστούν οι : Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Βαλ Κίλμερ, Μισέλ Μόναχαν.

Μικροκακοποιός, κυνηγημένος από την Αστυνομία, καταλήγει στο Λος Άντζελες, όπου τυχαία θα περάσει από οντισιόν για το ρόλο ενός αστυνομικού και θα εντυπωσιάσει τους κινηματογραφικούς κύκλους. Έτσι, η επόμενη μέρα τον βρίσκει σε ένα χολιγουντιανό πάρτι, όπου συναντά έναν γκέι ιδιωτικό ντετέκτιβ και μια πανέμορφη επίδοξη ηθοποιό, η οποία αποδεικνύεται… ο εφηβικός του έρωτας! Οι τρεις τους μπλέκουν άθελά τους σε έναν παράξενο φόνο και για να γλιτώσουν, αρχίζουν να ψάχνουν για τους πραγματικούς δολοφόνους και τα αληθινά κίνητρα.

Ο Σέιν Μπλάκ, σεναριογράφος της μεγάλης επιτυχίας «Φονικό Όπλο» (Lethal Weapon), μπαίνει για πρώτη φορά πίσω απ’ την κάμερα και σκηνοθετεί αυτή την κωμική ταινία μυστηρίου, το βασικό ατού της οποίας είναι ότι δεν παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά. Από την αρχή κιόλας, αυτοσαρκάζεται και με μια ιδιοφυή αφήγηση σατιρίζει όλα τα κλισέ των ταινιών του είδους. Το σενάριο της ταινίας καταφέρνει να είναι φρέσκο, με ωραίες ανατροπές, δράση, μυστήριο, σασπένς και άφθονο γέλιο. Οι πρωταγωνιστές δίνουν ρέστα, αναπτύσσουν φοβερή χημεία μεταξύ τους και δίνουν στην ταινία το κάτι παραπάνω με τις φανταστικές ερμηνείες τους.

Ταινία απολαυστική απ’ την αρχή μέχρι το τέλος, γρήγορη και καλοφτιαγμένη, χωρίς να είναι και επιτηδευμένη. Κρύβει μια μεγάλη έκπληξη για τον αμύητο, ανυποψίαστο θεατή. Ξέφρενοι ρυθμοί, σε μια σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία με ατμόσφαιρα που θυμίζει παλιό αστυνομικό noir. Ό,τι πρέπει για ένα ευχάριστο βράδυ με παρέα στο σινεμά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου