ΕΞΟΔΟΣ

Βραβευμένη ταινία

βραβευμένη-ταινία-788452

Νοερό ταξίδι στην Ισπανία, με πρωταγωνιστές ένα παράξενο ζευγάρι, είναι η σουρεαλιστική κωμωδία ηθών του Πάμπλο Μπέργκερ με τίτλο «Torremolinos ΄73» που θα προβληθεί σήμερα και αύριο στις 9.30 μμ στο Αχίλλειο.

Το πρόγραμμα του «Σινέ Μεσόγειος» συνεχίζεται με μια ταινία ενδιαφέρουσα και πολυβραβευμένη, στην οποία πρωταγωνιστούν οι : Χαβιέ Καμάρα, Καντέλα Πένια, Χουάν Ντιέγκο, Μαλένα Αλτέριο, Φερνάντο Τεχέρο, Μαντς Μίκελσεν.

Η ταινία απέσπασε πληθώρα βραβείων, όπως : Butaca Awards Καλύτερης Ηθοποιού, Miami Film Festival Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ηθοποιού, Malaga Film Festival Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Ηθοποιού και Καλύτερης Ηθοποιού, San Jordi Awards Καλύτερης Ταινίας, Ondos Awards Καλύτερου Ηθοποιού και Καλύτερης Ηθοποιού.

Ισπανία, 1973. Ο Αλφρέντο είναι ένας πλανόδιος πλασιέ βιβλίων, που μετά βίας εξασφαλίζει τα προς το ζην. Όταν οι πωλήσεις βιβλίων κατ’ οίκον παύουν να αποφέρουν κέρδη στην εταιρία, ο εκδότης αποφασίζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στις σκανδιναβικές χώρες, πουλώντας… εγκυκλοπαίδειες αναπαραγωγής!

Για να υποστηρίξει τα νέα σχέδιά του, καλεί τους υπαλλήλους του να συμμετάσχουν σε ένα ταχύρυθμο σεμινάριο εκμάθησης χειρισμού κινηματογραφικής κάμερας, προκειμένου να γυρίζουν μόνοι τους home-video από την… ερωτική τους ζωή! Ο Αλφρέντο και η γυναίκα του Κάρμεν, λόγω των οικονομικών προβλημάτων τους, υποκύπτουν στις παράξενες προτάσεις του αφεντικού τους. Η κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού φωτίζεται με προβολείς.

Η Κάρμεν, από μια συνηθισμένη κομμώτρια, γίνεται «η πιο καυτή σταρ» της Σκανδιναβίας. Ο Αλφρέντο, με την κάμερα στο χέρι, ανακαλύπτει αίφνης τις σκηνοθετικές του ικανότητες και με πρότυπο τον Μπέργκμαν αποφασίζει να γράψει και να σκηνοθετήσει μια «ποιοτική» ταινία…

Στην ταινία αυτή εμφανίζονται κατά τρόπο σατιρικό πολλά στοιχεία από την «Έβδομη Σφραγίδα» του Μπέργκμαν (π.χ. η πρωταγωνίστρια ερωτεύεται τον… θάνατο και παίζει μαζί του μια παρτίδα σκάκι πάνω σε μια βάρκα). Ένα κινηματογραφικό συνεργείο από τη Δανία καταφτάνει για να βοηθήσει τον Αλφρέντο στα γυρίσματα της ταινίας (εμφανίζεται και ο Δανός σταρ Μαντς Μίκελσεν).

Η Κάρμεν, όμως, καθόλου δεν συγκινείται από την προοπτική μιας καριέρας στις show business. Το μόνο που διακαώς επιθυμεί είναι ένα μωρό. Και τώρα τις δίνονται πολλές ευκαιρίες να το αποκτήσει, έστω και live απέναντι από το φακό…

Η ταινία αναφέρεται σε μία άλλη ομώνυμη ταινία, η οποία γυρίστηκε το 1973 και όταν προβλήθηκε στην Ισπανία εκείνη την εποχή, οποία είχε αποτύχει. Έκανε όμως θραύση στις σκανδιναβικές χώρες, όπου κυκλοφόρησε με τίτλο «Οι Περιπέτειες μιας Καυτής Χήρας»! Θεωρείται μια από τις πιο πρωτότυπες και χαριτωμένες κωμωδίες της δεκαετίας. Ένα παράξενο παραμύθι, ποτισμένο με ρεαλισμό και πρωτοκλασάτες ερμηνείες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου