ΕΞΟΔΟΣ

Στο Βόλο ο Βασίλης Καζούλλης

στο-βόλο-ο-βασίλης-καζούλλης-714054

Ο Βασίλης Καζούλλης, ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς της γενιάς του, θα εμφανιστεί το Σάββατο 6 Απριλίου στις 22.30 στο Λυχνάρι, που βρίσκεται στην Αγριά.

Από την αρχή της καλλιτεχνικής του πορείας έχει υπογράψει κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια που μας συντροφεύουν και σιγοτραγουδάμε μέχρι σήμερα (Φανή, Αν ήσουν άγγελος, Κάτι να γυαλίζει, Το τελευταίο πλοίο για την Αμοργό, Αεροπλάνα, Βορινό Λιμάνι, Κοπέλες για λίγο, Τα φιλιά του Αυγούστου κ.α.).

Με την μπαλάντα να κυριαρχεί, με εμφανείς τις επιρροές από τους μουσικούς του «συγγενείς», όπως ο ίδιος αποκαλεί τους BEATLES, με στοιχεία από την παράδοση των Δωδεκανήσων και ιδιαίτερα της πατρίδας του της Ρόδου έχει συνθέσει ένα ξεχωριστό μουσικό ύφος.

Αυτοδίδακτος στην κιθάρα, με ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα μαθημάτων μουσικής στο ωδείο της γειτονιάς, θα συνεχίσει δημιουργώντας ένα ερασιτεχνικό συγκρότημα στα φοιτητικά του χρόνια στην ΑΣΟΕΕ, απ’ όπου αποφοίτησε το 1983. Μετά το πτυχίο, υπηρετεί για δύο χρόνια στην Αεροπορία, συνεχίζοντας να γράφει στίχους και μουσική. Όταν απολύεται έχει έτοιμη την πρώτη συλλογή τραγουδιών του.

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης είναι ο άνθρωπος που ακούει τη δουλειά του και τον ενθαρρύνει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την μουσική και να κάνει το πρώτο του βήμα στη δισκογραφία. Την ίδια περίπου εποχή —αρχές 1987— επιλέγεται ως «νέο ταλέντο» από τον Διονύση Σαββόπουλο για να εμφανιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή «Ζήτω Το Ελληνικό Τραγούδι», όπου ερμηνεύει το τραγούδι του «Φανή».

Το 1990, με το τραγούδι «Γράμματα στη Σκόνη» από τη συλλογή «Τρύπια καπέλα», λαμβάνει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής του Λάχτι (Φιλανδία), όπου και διακρίνεται, ενώ το 2002 πραγματοποιεί το όνειρό του να παίξει στο Liverpool, την γενέτειρα των BEATLES, καθώς και στο Cardiff, στο Μάντσεστερ και στο Λονδίνο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου