ΕΞΟΔΟΣ

Συναυλία Μουσικής Δωματίου

συναυλία-μουσικής-δωματίου-715129

Τρεις ξεχωριστοί μουσικοί, διακεκριμένοι από το έργο και την παρουσία τους στο χώρο της Μουσικής, συμπράττουν για μια συναυλία που θα δοθεί στο Βόλο τη Δευτέρα 1η Απριλίου στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Βόλου «Έρση Σαράτση». Πρόκειται για τη βιολονίστρια Μαργαρίτα Πλέστη, τον κορνίστα Βαγγέλη Σκούρα και την πιανίστα Έφη Παπαθωμαίδη που θα αποδώσουν έργα Μουσικής Δωματίου ερμηνεύοντας έργα Νίκου Κηπουργού, Ch.Gounod, J.M. Leclair και W.A.Mozart.

Και οι τρεις μουσικοί έχουν διακριθεί για τις συμμετοχές και τις συνεργασίες τους αλλά και για την εκπαιδευτική τους αρτιότητα. Συγκεκριμένα, η βιολονίστρια Μαργαρίτα Πλέστη είναι μόνιμη συνεργάτης της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από το 1993, συνεργάστηκε με την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αθηνών αλλά και την Ορχήστρα των Χρωμάτων του Μάνου Χατζιδάκι. Έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς έχει τιμηθεί με βραβεία και επαίνους. Ο Βαγγέλης Σκούρας, ο επί τριακονταετίας πρώτος κορυφαίος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ήταν ο μόνιμος συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι σε όλες τις ηχογραφήσεις των έργων του και μόνιμος μουσικός στην Ορχήστρα Χρωμάτων. Έχει συνεργαστεί με όλες τις καταξιωμένες Ορχήστρες της χώρας και είναι ιδρυτικό μέλος της ορχήστρας «Ν.Μάντζαρος».

Η Βολιώτισσα πιανίστα Έφη Παπαθωμαϊδη με σπουδές στην Ελλάδα και τη Γαλλία έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και είναι καθηγήτρια πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου από το 1989. Ως σολίστ έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και με διακεκριμένες Ορχήστρες στο εξωτερικό ενώ είναι ιδρυτικό μέλος της European Piano Teachers Association.

Η είσοδος στη συναυλία θα είναι ελεύθερη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου