ΕΞΟΔΟΣ

Συνάντηση στο Λυχνάρι

συνάντηση-στο-λυχνάρι-716307

Ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 22 Μαρτίου το βράδυ, στο Λυχνάρι, στην Αγριά Βόλου. Οι «Μουσικοί Ιχνηλάτες», το Βολιώτικο συγκρότημα που αναπτύσσει πολύ δυναμική δράση και εκτός των τοπικών τειχών, θα συναντηθεί πάνω στην σκηνή με τον Γιάννη Μήτση.

Τα βήματα του Γιάννη Μήτση έρχονται από τις ηρωικές εποχές του ροκ. Εμβληματικό πρόσωπο της εναλλακτικής σκηνής της Θεσσαλονίκης, συνοδοιπόρος του Παύλου Παυλίδη, έδωσε με τις μπαγκέτες του για αρκετά χρόνια τον σφυγμό στα «Ξύλινα Σπαθιά», το συγκρότημα που φώτισε το ελληνικό ροκ, ενώ στην συνέχεια αναζήτησε μόνος του, προσωπικούς εκφραστικούς δρόμους. Ο γνωστός καλλιτέχνης μεταφέρει στο σακίδιό του δύο προσωπικούς δίσκους, το «Συνεχές ωράριο» που κυκλοφόρησε το 1997 και το «Κι έτσι χωρίς να βιάζομαι» που κυκλοφόρησε, αντίστοιχα, το 2004, ενώ ο τρίτος προσωπικός του δίσκος τιτλοφορείται «Η μόνη αλήθεια είναι ο δρόμος».

Ο Γιάννης Μήτσης στα τραγούδια του φωτογραφίζει τις αλήθειες και τα ψέματα, το φως που τρέχει, τα χρώματα που αλλάζουν. Εξομολογείται τις στιγμές και τα βιώματα του. Μας φιλοξενεί στα Γιάννενα που κουβαλάει μέσα του. Μιλάει για την αγάπη, τη φιλία αλλά σαν σημαδεμένος από την γενιά των Beat τραγουδά … «Η μόνη αλήθεια είναι ο δρόμος». Στον δίσκο συμμετέχει στις κιθάρες και τα φωνητικά ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου, καθώς και η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε μια συγκινητική «συνάντηση» με τον Μήτση στο τραγούδι «Δεν ξέρω» που έχει ξεχωρίσει ήδη ξεχωρίσει και ακούγεται έντονα στα ερτζιανά.

Οι «Μουσικοί Ιχνηλάτες» έχουν, αντίστοιχα, έχουν δύο επίσημες δισκογραφικές δουλειές στο ενεργητικό τους. Η πρώτη που κυκλοφόρησε το 2008 έχει τίτλο «Είμαι ό,τι δεν είμαι» και η δεύτερη που κυκλοφόρησε πέρυσι, τιτλοφορείται «Άρχισε να φυσά». Και οι δύο φέρουν την υπογραφή του Νίκου Μεργιαλή, στους στίχους και την μουσική. Στο ενεργητικό του συγκροτήματος προστίθεται παράλληλα και ένας μεγάλος αριθμός συναυλιών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και πολλές σημαντικές συνεργασίες με καλλιτέχνες και δημιουργούς γνωστούς στο ευρύτερο κοινό της ροκ και «έντεχνης» σκηνής.

Οι «Μουσικοί Ιχνηλάτες» και ο Γιάννης Μήτσης θα εμφανιστούν αύριο τις δυνάμεις τους, για μία παράσταση στο Λυχνάρι, σε μία ιδιαίτερη μουσική συνεργασία με τραγούδια των ίδιων, αλλά και αξιόλογες διασκευές. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και το τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις είναι 6971924660.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου