ΕΞΟΔΟΣ

Με ρομαντική διάθεση

με-ρομαντική-διάθεση-2581

Με την ταινία «Café de Flore» σε σκηνοθεσία Ζαν-Μαρκ Βαλέ, συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας Ν. Ιωνίας. Οι προβολές πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στην Ν. Ιωνία κάθε Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ. Η διάθεση εισιτηρίων ξεκινάει στις 8:30 μ.μ. Το συγκλονιστικό φιλμ είναι συμπαραγωγή Καναδά και Γαλλίας και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία και σενάριο Ζαν-Μαρκ Βαλέ. Πρωταγωνιστούν οι : Βανέσα Παραντί, Κέβιν Πάρεντ, Ελέν Φλοράν. Πρόκειται για μια ρομαντική ταινία για δύσκολους λύτες, που συνδέει το Παρίσι του ’60 με το Μόντρεαλ του σήμερα.

Ένα φιλόδοξο και σποραδικά ηλεκτρισμένο δράμα, το φιλμ εξετάζει παράλληλα τόσο τη ζωή μιας ανύπαντρης μητέρας την εποχή των 1960, της Jacqueline (Vanessa Paradis), που προσπαθεί να μεγαλώσει το με παιδί της που πάσχει από σύνδρομο down, όσο και ενός σύγχρονου dj, του Antoine (Kevin Parent), πρόσφατα χωρισμένου με την Carole (Helene Florent), με την οποία έχτισαν μια ζωή μαζί δημιουργώντας μια οικογένεια με δυο παιδιά, και έτοιμου να ξαναπαντρευτεί τη νέα φίλη του, Rose (Evelyne Brochu).

Το φιλμ καταφέρνει και αριστεύει σχεδόν σε όλους τους τομείς. Ο Vallee δημιουργεί έναν έξυπνα εντυπωσιακό παραλληλισμό και διαθέτει μια συμμετρία μεταξύ των δύο ιστοριών αγάπης, επιτρέποντας έτσι να έχουν απήχηση η μια στην άλλη. Προσεκτικός στη διαμόρφωση του και έξυπνος στο μοντάζ, ο σκηνοθέτης κόβει επιδέξια την ταινία σε μια καλειδοσκοπική εμπειρία και οι απαλές μετατοπίσεις μεταξύ των δύο χρονικών περιόδων δίνουν τη δυνατότητα στη μια ιστορία να διαποτίζει την άλλη, δημιουργώντας έναν πυκνό ιστό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου