ΕΞΟΔΟΣ

Μουσική με άποψη

μουσική-με-άποψη-7452

Στο «Λυχνάρι» που βρίσκεται στην Αγριά θα εμφανιστεί σήμερα στις 22.30 ο Οδυσσέας Τσάκαλος. Ιδρυτικό μέλος των «Φατμέ», μετά την διάλυση του γκρουπ, συνεργάζεται πολλά χρόνια με τον Ν. Πορτοκάλογλου ενώ συγχρόνως συμμετέχει στην δισκογραφία αρκετών Ελλήνων καλλιτεχνών. Ξεκίνησε να γράφει τραγούδια με τους «Φατμέ» όπως το «Πες το κι έγινε», «στη Σταδίου», που έτυχαν θερμής ανταπόκρισης από το κοινό και κυκλοφόρησε την πρώτη του προσωπική δουλειά το 2004 με τίτλο «Φυλακή με ορθάνοιχτη πόρτα». Στον δίσκο συμμετέχουν ο Ν. Πορτοκάλογλου (συνυπογράφουν ένα τραγούδι) και ο Κ. Λειβαδάς που γράφει την μουσική στο «Τι να του συμβαίνει» που αποδίδει έξοχα η Γιώτα Νέγκα. Το «Δεν πειράζει» ξεχωρίζει και αγαπιέται αμέσως δίνοντας το στίγμα του τραγουδοποιού. Σε ανταπόδοση της «επίσκεψης» του Κ. Λειβαδά συνυπογράφουν το «Μια μέρα έμεινε ακόμα» ντουέτο του Κώστα με την Ανδριάννα Μπάμπαλη.

Το 2008 κλείνει ο μεγάλος κύκλος συνεργασίας με τον Ν. Πορτοκάλογλου και ξεκινά ένας καινούργιος με ζωντανές εμφανίσεις που βασίζονται στα δικά του τραγούδια, καθώς και σε καινούργια που κυκλοφορούν τον Δεκέμβριο του 2010 με τίτλο «Εσύ που δε μιλάς». Στο ομότιτλο τραγούδι συμμετέχουν ο Ν. Ζιώγαλας και η Ευτυχία Μητρίτσα.

Φέτος, στη δύσκολη αυτή χρονιά που βιώνουμε και έχουμε την ανάγκη να βρεθούμε πιο κοντά, ο Οδυσσέας χαριτολογώντας ονόμασε το πρόγραμμα του «καιρός για τρίο». Αλλά ένα τρίο «φωτιά και λάβρα» όπως υποστηρίζει, με εξαίρετους συνεργάτες τους Χάρη Μιχαηλίδη, ηλ.κιθάρα-τραγούδι, από το συγκρότημα Δραμαμίνη, και Κώστα Γιαννίρη, μπάσο-τραγούδι, ενώ ο ίδιος παίζει τύμπανα, κιθάρα και τραγουδάει.

Τρεις μουσικοί και τραγουδιστές ταυτόχρονα, σε ένα πρόγραμμα όπου πέρα από την δισκογραφία του Οδυσσέα, ακούγονται τραγούδια των ΦΑΤΜΕ, Δραμαμίνη, Ν. Πορτοκάλογλου, Π. Παυλίδη, Σ. Μάλαμα κ.α. Το τηλέφωνο για κρατήσεις είναι 6971.924660.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου