ΕΞΟΔΟΣ

«Καρναβάλι του Κόσμου 2013»

καρναβάλι-του-κόσμου-2013-13701

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις “Καρναβάλι του Κόσμου 2013. Από τη Βραζιλία στην Ινδονησία”, που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου για τη φετινή Αποκριά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα εκδηλώσεων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, διαφορετικών θεματικών ενοτήτων, με την συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων, Σχολείων, Σχολών Χορού και εθελοντικών οργανώσεων της πόλης. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν οι φιλοξενούμενες ομάδες καλλιτεχνών, κυρίως από την Ινδονησία, αλλά και από την Κούβα και τη Βραζιλία, που θα αποδώσουν το κλίμα των ημερών παρουσιάζοντας καλλιτεχνικά δρώμενα σε πλατείες και εξωτερικούς χώρους.

Πρόκειται για εκδηλώσεις και δραστηριότητες πολυπολιτισμικού χαρακτήρα, με ήχους και χρώματα από τη Βραζιλία έως την Ινδονησία, οι οποίες όμως θα συνδυάζονται αρμονικά με τις τοπικές παραδόσεις. Η ομάδα της Ινδονησίας, η οποία θα είναι και η τιμώμενη ομάδα, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ινδονησίας στην Ελλάδα θα παρουσιάσει σεμινάρια ινδονησιακής κουζίνας και ινδονησιακής μάσκας, δίνοντας την ευκαιρία στους ντόπιους και τους επισκέπτες να έχουν μια πρώτη γνωριμία, από γαστρονομικής και εικαστικής άποψης, με τον ινδονησιακό πολιτισμό. Η ομάδα των Ινδονήσιων καθώς και οι άλλες καλλιτεχνικές ομάδες που θα φιλοξενηθούν στο Βόλο θα δώσουν τις παραστάσεις τους, θα διοργανώσουν κύκλους workshops για τους νέους του Βόλου με παραστατικές τέχνες και θα παρουσιάσουν καλλιτεχνικά δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους του Δήμου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού την Κυριακή 17 Μαρτίου, κατά την οποία οι κεντρικοί δρόμοι του Βόλου και η παραλία θα μετατραπούν σε ένα πολύτροπο και πολύβουο ψηφιδωτό, ένα πολύχρωμο ποτάμι κεφιού, διασκέδασης και χαράς, που θα κορυφωθεί με ένα φαντασμαγορικό πάρτι μπροστά στο Πανεπιστήμιο, λίγο πριν και λίγο μετά από το κάψιμο του καρνάβαλου που φέτος θα αντιπροσωπεύει «την ύφεση και τη φτώχεια».

Τα σχήματα που θα συνθέσουν αυτό το πολύχρωμο ποτάμι κεφιού έχουν ήδη δημιουργηθεί και ετοιμάζουν πυρετωδώς τις χορογραφίες και τα δρώμενα που θα παρουσιάσουν στη μεγάλη γιορτή. Παραμένει ωστόσο ανοιχτή η πρόσκληση σε κάθε ομάδα, σχολείο, φροντιστήριο, σχολή αλλά και μεμονωμένα άτομα, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο «Καρναβάλι του Κόσμου 2013», να δηλώσουν συμμετοχή και να ενταχθούν στις ομάδες που θα πάρουν μέρος στη μεγάλη παρέλαση. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στο τηλέφωνο 24210-20412.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου