ΕΞΟΔΟΣ

Για τους σινεφίλ

για-τους-σινεφίλ-20689

Οικογενειακή ιστορία που θα χαρίσει πολλά χαμόγελα στους σινεφίλ είναι η ταινία με τίτλο «Σκηνές από έναν άγριο γάμο» που θα προβληθεί σήμερα και αύριο στις 9.30 μμ στο Αχίλλειον, στο πλαίσιο του «Σινέ Μεσόγειος». Η ταινία, συμπαραγωγή Γερμανίας και Βελγίου, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ντομινίκ Ντεριντέρ, σενάριο Κριστόφ Ντάρνστεντ (από το βιβλίο κόμικ «Lune de guerre» των Ερμάν Ουπέν και Ζαν Βαν Χάμε). Πρωταγωνιστούν: Αρμίν Ρόντ, Ούβε Όσενκνεχτ, Τζόσεφ Χέινερτ.

Η ταινία μάς μεταφέρει σ΄ ένα γαμήλιο πάρτι. Ο πλούσιος, αλαζόνας και αυταρχικός πατέρας του γαμπρού οδηγεί τους καλεσμένους στο εστιατόριο ενός ειδυλλιακού αγροκτήματος, το οποίο και διαπραγματεύεται να αγοράσει. Στην αρχή, όλα φαίνεται να πηγαίνουν τέλεια. Μόλις, όμως, οι καλεσμένοι κάθονται στο γαμήλιο τραπέζι, για ασήμαντη αφορμή τα αίματα ανάβουν. Ο πεθερός αρνείται να πληρώσει για το τραπέζι και καλεί όλους τους καλεσμένους να αποχωρήσουν.

Ο πεισματάρης μάγειρας, που είναι και ιδιοκτήτης του ακινήτου, κλειδώνει πεθερά και νύφη στην τουαλέτα του εστιατορίου και τις κρατάει σε ομηρία, μέχρι να πληρωθεί ο λογαριασμός. Το αγρόκτημα πολιορκείται από τους καλεσμένους του γάμου, που υπό τη ηγεσία του πεθερού επιχειρούν να απελευθερώσουν τις δυο γυναίκες. Κάποιοι άλλοι πελάτες, που έτυχε να είναι μέσα στο εστιατόριο την ώρα του επεισοδίου, βρίσκονται κι αυτοί ξαφνικά έγκλειστοι. Οι «απέξω» δεν αφήνουν να βγει κανένας. Οι «από μέσα» προσπαθούν να σπάσουν την πολιορκία και να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Γρήγορα χάνεται κάθε έλεγχος και μια σειρά από άγρια και κωμικοτραγικά γεγονότα αρχίζει να κλιμακώνεται. Κραυγές, πυροβολισμοί, αγάπη, μίσος, εξυπνάδα, κουταμάρα, δάκρυα και αίμα εναλλάσσονται και μετατρέπουν ένα χαρούμενο γαμήλιο πάρτι σε μια αλλόκοτη περιπέτεια στιλ Ταραντίνο…

Ένας «Ματωμένος Γάμος» για γέλια και για κλάματα. Ο γεννημένος στο Βέλγιο (1957) σκηνοθέτης αυτής της ιδιαίτερης ταινίας συνδυάζει την πατροπαράδοτη ψυχρότητα των γερμανών ηθοποιών με τη χαρακτηριστική αισθητική και την ανατρεπτική αντίληψη των δυο διάσημων βέλγων δημιουργών comics. Το αποτέλεσμα σε κάνει να υποκλιθείς στη ικανότητα όλων των συντελεστών της ταινίας να δημιουργήσουν μια επιτυχημένη σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία και ταυτόχρονα να αρθρώσουν ένα καυστικό κοινωνικό σχόλιο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου