Παιχνίδι αυτογνωσίας

Τελευταία ενημέρωση: 2013-02-12, 15:04:33
Παιχνίδι αυτογνωσίας

Το έργο του αμερικανού συγγραφέα Ουίλιαμ Γκίμπσον «Το Παιχνίδι της Μοναξιάς» θα παρουσιαστεί από τη «Θρυαλλίδα» στις 22, 23, 24 και 26, 27, 28  Φεβρουαρίου στις 21.15 στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με πολλή μεγάλη επιτυχία στο Μπρόντγουεϊ το 1958 με τους Χένρι Φόντα και Ανν Μπάνκροφτ, με τον τίτλο «Two Tor The Seesaw» (Δύο για τη Τραμπάλα). Το έργο απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και αργότερα έγινε κινηματογραφική ταινία, με πρωταγωνιστές τον Ρόμπερτ Μίτσαμ και τη Σίρλεϊ ΜακΛέιν.

Στην παράσταση συμμετέχουν στον ρόλο του Τζέρι ο Στέφανος Λάππας και στον ρόλο την Γκίτλ η Ελευθερία Σαββάκη. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Στέφανος Λάππας, την μουσική επιμέλεια ο Φάνης Αλεξανδρής, τα σκηνικά η Θρυαλλίδα,  φωτογραφίες - αφίσα: 3ίρις D.N.P. Photographers ( Πέρσα Λεφάκη, Νίκος Μαυρογιάννης, Δέσποινα Μαστοράκου ), ενώ το πρόγραμμα ανέλαβε ο Φάνης Αλεξανδρής.

            Όσο η μοναξιά υπάρχει στη ζωή των ανθρώπων θα συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι της μαζί τους. Ένα παιχνίδι διαχρονικό με αβέβαιη κάθε φορά κατάληξη.

Ο Τζέρι και η Γκιτλ, δύο μοναχικά άτομα σε μια μεγαλούπολη, μπαίνουν σε αυτό το παιχνίδι. Στόχος τους να ανακαλύψουν ο ένας στο βλέμμα του άλλου πως δεν είναι μόνοι! Θα το καταφέρουν; Τι τους φέρνει κοντά; Ο έρωτας ή οι ταυτόσημες ανάγκες τους; Κι αν οι ανάγκες διαφοροποιηθούν; Θα συνεχίσουν να είναι μαζί; Μήπως το παιχνίδι της μοναξιάς είναι ταυτόχρονα και ένα παιχνίδι αυτογνωσίας;

Ερωτήματα καταιγιστικά και πάντα επίκαιρα. Κάθε απάντηση όμως γεννά κι ένα καινούριο ερώτημα. Το τέλος του θεατρικού έργου του Ουίλιαμ Γκίμπσον είναι ταυτόχρονα η αρχή του προσωπικού έργου κάθε θεατή. Και σε αυτό ακριβώς συνίσταται η αρυτίδωτη γοητεία του.

            Η «Θρυαλλίδα» είναι μια Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με πολιτιστικό χαρακτήρα. Η ομάδα γεννήθηκε το 2007 από την ανάγκη κάποιων ανθρώπων να γνωρίσουν από κοντά τη θεατρική έκφραση και δημιουργία. Η ομάδα από την πρώτη στιγμή κέρδισε το κοινό της πόλης και έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα τις παραστάσεις : «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» , «Ράφτης κυριών» , «Μπαμπάδες με Ρούμι» και «Υπάρχει και Φιλότιμο». Στη σημερινή συγκυρία της οικονομικής κρίσης η οποία είναι απότοκο της κρίσης αξιών που μαστίζει την κοινωνία μας, η ομάδα μετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, θεωρώντας την οποιαδήποτε καλλιτεχνική έκφραση καταφύγιο ελπίδας και μοχλό εσωτερικής επανεκκίνησης.

Το εισιτήριο είναι 5 ευρώ ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Μαγνησίας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=