ΕΞΟΔΟΣ

Διαχρονική κωμωδία

διαχρονική-κωμωδία-51474

Με άφθονο γέλιο υποδέχθηκαν την παράσταση «Μιας πεντάρας νιάτα» οι θεατές των πρώτων πέντε εβδομάδων παρουσίασης του έργου στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής. Οι παραστάσεις συνεχίζονται σήμερα και αύριο στις 9 το βράδυ και Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ. στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής.

Κόντρα στην κατήφεια των ημερών από τα οξύτατα οικονομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, οι θεατές παρακολουθούν τις περιπέτειες των ηρώων του έργου και για κάποιες ώρες ασχολούνται με τα προβλήματα των ηθοποιών και ξεχνούν τα δικά τους. Αποτέλεσμα, η συνεχής αύξηση των θεατών οι οποίοι γεμίζουν το θέατρο κυρίως στις παραστάσεις Σαββάτου και Κυριακής.

Σύμφωνα με την υπόθεση του έργου, ένα νεαρό ζευγάρι, έχει μόλις παντρευτεί και λόγω οικονομικών προβλημάτων αδυνατεί να εγκατασταθεί σε δικό του σπίτι. Φιλοξενούνται από την μητριά της κοπέλας, η οποία έχει χωρίσει με τον άντρα της και σκοπεύει σύντομα να ξαναπαντρευτεί με ένα δημόσιο υπάλληλο, οπότε επείγει η μετεγκατάσταση του νέου ζευγαριού, προκειμένου στο σπίτι να μείνει το ώριμο ζευγάρι. Μόνη ελπίδα για τους νέους η χρηματική βοήθεια του πατέρα της κοπέλας, ο οποίος ως μουσικός νυχτερινών κέντρων έχει υποσχεθεί ότι, θα βοηθήσει οικονομικά την κόρη του. Ο μουσικός όμως έχει και το ελάττωμα του τζόγου, με αποτέλεσμα η πολυαναμενόμενη δόση του σπιτιού για τον εργολάβο, να δείχνει όνειρο απατηλό…Από εκεί ξεκινούν οι περιπέτειες του νεαρού ζευγαριού, το οποίο προκειμένου να χτίσει το σπίτι του, μπλέκεται σε ένα λαβύρινθο καταστάσεων που γεννούν γέλιο – και ενίοτε δάκρυ.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Σ. Μαβίδη, σκηνικά – κοστούμια της Ιωάννας Τουλούπη, ενορχηστρώσεις τραγουδιών του Γιώργου Ζαγόρη, μουσική διδασκαλία της Βάσως Ζαγόρη, φωτισμούς Κώστα Τατάκου και χορογραφικές συμβουλές της Δέσποινας Ακρίβου. Τους ρόλους ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί : Θανάσης Ζέρβας, Ματίνα Καλογεροπούλου, Σταύρος Καραγιάννης, Ειρήνη Κουτρουμάνου, Νιόβη Κωστοπούλου, Σπύρος Μαβίδης, Νατάσα Μήττα, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Χαράλαμπος Παυλίδης, Μαρία Περδίκη, Απόστολος Τσιρώνης. Συμμετέχει ο Γαβρήλος Μουσκής.

Σύμφωνα με την κοινωνική πολιτική του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, το εισιτήριο εισόδου για τις παραστάσεις της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, από το 2011 έχει οριστεί στα 10 ευρώ και τα φοιτητικά και μαθητικά εισιτήρια 5 ευρώ. Για τους ανέργους, η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν με την επίδειξη στο Ταμείο της κάρτας ανεργίας.

Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται καθημερινά (Δευτέρα έως και Παρασκευή μεσημέρι) από το «Δίαυλο» (Δημητριάδος με Τοπάλη), το Σάββατο και την Κυριακή από τις 11.00 π.μ. έως τις 13.00 εισιτήρια προπωλούνται από το Ταμείο του «Αχίλλειον». Τις ημέρες των παραστάσεων, το απόγευμα, εισιτήρια πωλούνται από το Ταμείο του Θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής από τις 7 το απόγευμα και μετά – έως την έναρξη της παράστασης (Τηλέφωνα επικοινωνίας : Αχίλλειον – 24210 32818, Ταμείο Παλαιάς Ηλεκτρικής 24210 78164 και τηλ. Διαύλου – 24210 25363).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου