ΕΞΟΔΟΣ

«Ο κεραμιδοτρέχαλος» στο Ορφανοτροφείο

ο-κεραμιδοτρέχαλος-στο-ορφανοτροφ-56850
Με ένα ευαίσθητο κοινωνικά και ευαισθητοποιημένο οικολογικά έργο για παιδιά, κι όσους αισθάνονται παιδιά, επέλεξε η ΑΜΚΕ Διοτίμα & Μούσες να κλείσει τη φετινή θεατρική της παραγωγή. Αυτή τη φορά, η παράσταση θα ανέβει στο αμφιθέατρο του Ορφανοτροφείου Βόλου στις 7 το απόγευμα το ερχόμενο Σάββατο 5 Ιανουαρίου με ελεύθερη είσοδο.
"Ο Κεραμιδοτρέχαλος" αποτελεί την ελεύθερη διασκευή που έκανε η Άλκη Ζέη για το σανίδι από το μυθιστόρημα της Άστριντ Λίντγκρεν "Ο Κάρλσον και ο Μπόμπιρας στη στέγη". Επί σκηνής λοιπόν, θα συναντήσουμε ένα μικρό αγοράκι, τον Μπόμπιρα ο οποίος παραπονιέται επειδή βαριέται καθώς μένει πολλές ώρες μόνος του επειδή η οικογένειά του δεν έχει τον απαιτούμενο χρόνο να ασχοληθεί μαζί του, έτσι κι αυτός παίζει με έναν φανταστικό σκύλο…

Μια μέρα όμως θα εμφανιστεί μπροστά του, μπαίνοντας απ’ το παράθυρο, ένα παράξενο πλάσμα: ο Κεραμιδοτρέχαλος που ζει στις στέγες των σπιτιών παρέα με τις κεραίες της τηλεόρασης, τις γάτες και τ’ αστέρια. Μόνον που ο Κεραμιδοτρέχαλος (ή Στίκης, όπως είναι η πρώτη λέξη από ένα αλλόκοτο και μακρουλό όνομα που διαθέτει) παραμένει αθέατος για όλους τους υπολοίπους και αυτό δημιουργεί κωμικές καταστάσεις. Ο Μπόμπιρας θα ταξιδέψει μαζί του πάνω στο θαυμαστό κόσμο των κεραμιδιών και θα δει με άλλο μάτι, από ψηλά, τη γειτονιά όπου ζει, το σχολείο του, ακόμη-ακόμη την ίδια του την ζωή. Όμως όπως ήρθε, έτσι ξαφνικά ο Κεραμιδοτρέχαλος θα εξαφανιστεί, αλλά με τον τρόπο του θα βοηθήσει τον Μπόμπιρα και την παρέα του να βρουν το απαιτούμενο θάρρος για να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή μαχόμενοι απέναντι στις μπουλντόζες και τους πολιτικούς, τους εργολάβους και τους ξυλοκόπους που θα βαλθούν να καταστρέψουν το μοναδικό παρκάκι που έχουν.

Ο «Κεραμιδοτρέχαλος» πρωτο-ανέβηκε το 1982 αλλά και ξανά το 1992 από τη Λήδα Πρωτοψάλτη στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Στοά.
.
Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο ΕυΆγγελος Κάβουρας, εμψυχωτής των ΔραΠαικτών Βόλου. Παίζουν: Δήμητρα Παππά, Λεωνίδας Αχλαδιώτης, Έλενα Μαρκοζάνη, Χρήστος Οικονόμου, ευΆγγελος Κάβουρας (που είναι μέλη της ομάδας ΔραΠαίκτες) και η Ευδοκία Αχλαδιώτη. Πρωτότυπη μουσική για την παράσταση έγραψε ο Ανδρέας Γκούβας. Φωτογράφηση: Δήμητρα Αχλαδιώτη. Σκηνικά – κοστούμια: Ευάγγελος Κάβουρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου