ΕΞΟΔΟΣ

«Εκτός νόμου και χρόνου»

εκτός-νόμου-και-χρόνου-61752

Με την ταινία «Εκτός νόμου και χρόνου» σε σκηνοθεσία Τζον Μάικλ ΜακΝτόνα, συνεχίζονται σήμερα οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας Ν. Ιωνίας.

Οι προβολές πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στην Ν. Ιωνία κάθε Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ, ενώ η διάθεση εισιτηρίων ξεκινάει στις 8:30 μ.μ.

Η ταινία «Εκτός νόμου και χρόνου», Ιρλανδικής παραγωγής 2011, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία – σενάριο Τζον Μάικλ ΜακΝτόνα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μπρένταν Γκλίσον, Ντον Τσιντλ, Λίαμ Κάνιγχαμ, Φιονούλα Φλάναγκαν.

Εξυπνη, διασκεδαστική, γρήγορη, με δυο υπέροχους ανδρικούς χαρακτήρες και μια εξαιρετική ερμηνεία από τον Μπρένταν Γκλίσον, μια συμβατική αστυνομική ταινία μετατρέπεται σε ευχάριστη κινηματογραφική έκπληξη. Απρόσμενα στιλάτη και καθησυχαστική, κάπως σαν ένα δείγμα σινεμά παλαιών αρχών, σεμνότητας και αξιοπρέπειας.

Ο Γουέντελ Εβερετ είναι ένας υποδειγματικός πράκτορας του FBI: περιποιημένος, συστηματικός, κοστουμάτος και πολιτικά ορθός. Όταν εγκαθίσταται στη Δύση της… Ιρλανδίας, σε μια κωμόπολη, για να ξετρυπώσει μια διεθνή σπείρα εμπόρων ναρκωτικών, αναγκαστικά πρέπει να συνεργαστεί με τον τοπικό Αστυνομικό Τζέρι Μπόιλ. Μόνο που ο Μπόιλ δε δίνει δεκάρα. Έχει άλλα να τον απασχολούν: την ηλικιωμένη μητέρα του, το επόμενο ραντεβού του με τα αγαπημένα του «κορίτσια» που ακριβοπληρώνει, το πρωινό του μπάνιο. Είναι φωνακλάς και άξεστος. Αλλά έχει την πείρα να ξέρει ότι ο χρόνος φέρνει πάντα τα ζητούμενα αποτελέσματα.

Τύποις η ταινία είναι καθαρά αστυνομική, με δύο εκπροσώπους του νόμου σ’ ένα απομονωμένο σημείο της Γης που τα βάζουν με το έγκλημα. Στην ουσία της όμως κάθε άλλο παρά ταινία δράσης είναι το φιλμ, μια και, ως ευχάριστη έκπληξη, φέρνει περισσότερο σε ταινία χαρακτήρων και ηθών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου