ΕΞΟΔΟΣ

Θέατρο σημαίνει προσφορά

θέατρο-σημαίνει-προσφορά-61952

Κοινωνικό χαρακτήρα έχουν οι παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής που θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» με στόχο την στήριξη του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου. Η Πειραματική Σκηνή συναισθανόμενη το κοινωνικό γίγνεσθαι και πάντα πρόθυμη και πρωτοπόρα στην κοινωνική προσφορά, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, θα παρουσιάσει το παιδικό θεατρικό έργο «Ο Τρομάρας» του Γεωργίου Βιζυηνού, κατά τις προαναφερθείσες ημέρες, για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου. Κατά συνέπεια οι θεατές αντί εισιτηρίου θα φέρουν τρόφιμα, τα οποία θα προσφερθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο.

«Ο Τρομάρας» μας περιγράφει την ιστορία ενός παιδιού που φοβόταν και τρόμαζε με το κάθε τι. Και όμως με τη σιδερένια του θέληση και την εξυπνάδα του κατάφερε να νικήσει το φόβο του και να γίνει φοβερός και τρομερός στους άλλους, αληθινός Τρομάρας, που και το ληστή έβαλε στο χέρι και την αρκούδα ξεγέλασε και στη σπηλιά κοιμήθηκε. Όμως είναι να γελάει και να απορεί κανείς μ’ αυτό το παιδί που τα πήγε τόσο καλά με τον εαυτό του που στο τέλος βγήκε νικητής κι έγινε μεγάλος και τρανός, γαμπρός του νομάρχη του τόπου. Σ’ αυτό όπως μας λέει ο ίδιος στο τέλος, τον βοήθησε η εξυπνάδα και όχι η δύναμη.

Η προσπάθεια να αποδεχτεί το ελάττωμά του και η θέληση να το νικήσει. Το μήνυμα που ο συγγραφέας μεταδίδει στα παιδιά είναι πως τον φόβο εμείς τον γεννούμε με την ιδέα μας και πως σ’ όποιο κίνδυνο κι αν βρεθούμε, αν δεν φοβηθούμε θα τα βγάλουμε πέρα. «Στα χρόνια του Βιζυηνού που η Ελλάδα ήταν ακόμη μικρή και χρειαζόταν γενναίους μαχητές για να ελευθερώσουν τους σκλαβωμένους τόπους της, τα ελληνόπουλα έπρεπε να μάθουν να μη φοβούνται τίποτα στη ζωή τους. Ας αναλογιστούμε τι πρέπει να μάθουν τα σημερινά ελληνόπουλα» υπογραμμίζουν οι συντελεστές της παράστασης.

Το έργο παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά-κοστούμια Χριστίνας Δημητρίου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, στίχους τραγουδιών από την Μαρία Κολίτσα, φωτογραφίες του Χρήστου Κουζιώκα-BestInk, ζωγραφική σκηνικού από τον Άκη Προφυλλίδη. Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι: Θάλεια Κόγκα, Σπύρος Χαλκιάς, Δημήτρης Πανταζής, Γιάννης Σεχίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου