ΕΞΟΔΟΣ

Καταφθάνει ο «Κεραμιδοτρέχαλος»

καταφθάνει-ο-κεραμιδοτρέχαλος-63952

«Ο Κεραμιδοτρέχαλος», το παιδικό θεατρικό έργο της Άλκης Ζέη, θα παρουσιαστεί στο κινηματοθέατρο Αχίλλειο την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα και την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί. Με ένα ευαίσθητο κοινωνικά και ευαισθητοποιημένο οικολογικά έργο για παιδιά, κι όσους αισθάνονται παιδιά, επέλεξε η ΑΜΚΕ Διοτίμα και Μούσες να κλείσει τη φετινή θεατρική της παραγωγή.

«Ο Κεραμιδοτρέχαλος» αποτελεί την ελεύθερη διασκευή που πραγματοποίησε η Άλκη Ζέη για το σανίδι από το μυθιστόρημα της Άστριντ Λίντγκρεν «Ο Κάρλσον και ο Μπόμπιρας στη στέγη». Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο ευΆγγελος Κάβουρας, εμψυχωτής των ΔραΠαικτών Βόλου. Παίζουν: Δήμητρα Παππά, Λεωνίδας Αχλαδιώτης, Έλενα Μαρκοζάνη, Χρήστος Οικονόμου, ευΆγγελος Κάβουρας (που είναι μέλη της ομάδας ΔραΠαίκτες) και η Ευδοκία Αχλαδιώτη. Πρωτότυπη μουσική για την παράσταση έγραψε ο Ανδρέας Γκούβας. Την φωτογράφηση επιμελήθηκε η Δήμητρα Αχλαδιώτη και τα σκηνικά – κοστούμια ο ευΆγγελος Κάβουρας.

Οι θεατρόφιλοι θα συναντήσου επί σκηνής ένα μικρό αγοράκι, τον Μπόμπιρα ο οποίος παραπονιέται επειδή βαριέται καθώς μένει πολλές ώρες μόνος του επειδή η οικογένειά του δεν έχει τον απαιτούμενο χρόνο να ασχοληθεί μαζί του, έτσι κι αυτός παίζει με έναν φανταστικό σκύλο. Μια μέρα όμως θα εμφανιστεί μπροστά του, μπαίνοντας απ’ το παράθυρο, ένα παράξενο πλάσμα: ο Κεραμιδοτρέχαλος που ζει στις στέγες των σπιτιών παρέα με τις κεραίες της τηλεόρασης, τις γάτες και τ’ αστέρια. Μόνον που ο Κεραμιδοτρέχαλος (ή Στίκης, όπως είναι η πρώτη λέξη από ένα αλλόκοτο και μακρουλό όνομα που διαθέτει) παραμένει αθέατος για όλους τους υπόλοιπους κι αυτό δημιουργεί κωμικές καταστάσεις. Ο Μπόμπιρας θα ταξιδέψει μαζί του πάνω στο θαυμαστό κόσμο των κεραμιδιών και θα δει με άλλο μάτι, από ψηλά, τη γειτονιά όπου ζει, το σχολείο του, ακόμη ακόμη την ίδια του τη ζωή. Όμως όπως ήρθε, έτσι ξαφνικά ο Κεραμιδοτρέχαλος θα εξαφανιστεί, αλλά με τον τρόπο του θα βοηθήσει τον Μπόμπιρα και την παρέα του να βρουν το απαιτούμενο θάρρος για να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή μαχόμενοι απέναντι στις μπουλντόζες και τους πολιτικούς, τους εργολάβους και τους ξυλοκόπους που θα βαλθούν να καταστρέψουν το μοναδικό παρκάκι που έχουν.

Η ΑΜΚΕ «Διοτίμα και Μούσες», με πρόεδρο την Μαρία Αρφέ-Καρινάκη, έχει πλούσιο πολιτιστικό έργο να επιδείξει, στο χώρο της λογοτεχνίας αλλά και στα θεατρικά δρώμενα, καθώς πρόσφατα απ’ τη θεατρική της σκηνή «Πλειάδα» παρουσιάστηκε το έργο του Σταύρου Κεβόπουλου «Αρχή δια του πατρός», ενώ κι ο ευΆγγελος Κάβουρας συνεργάστηκε στο παρελθόν με την ΑΜΚΕ αναλαμβάνοντας τη σκηνοθεσία του θεατρικού έργου «Μαρία Κάλλας, η γυναίκα» και του μουσικοθεατρικού αφιερώματος στον ποιητή Πάμπλο Νερούντα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου