ΕΞΟΔΟΣ

Πρόταση για τους σινεφίλ

πρόταση-για-τους-σινεφίλ-64928

Με την ταινία «Τυραννόσαυρος» σε σκηνοθεσία Πάντι Κονσίντιν, συνεχίζονται σήμερα οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας Ν. Ιωνίας. Οι προβολές πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στην Ν. Ιωνία κάθε Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ. Διάθεση εισιτηρίων 8:30 μ.μ. Η ταινία Βρετανικής παραγωγής 2011 παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία-σενάριο: Πάντι Κονσίντιν. Παίζουν οι ηθοποιοί: Πίτερ Μάλαν, Ολίβια Κόλμαν, ΄Εντι Μάρσαν.

Ο Πίτερ Μούλαν, μας δίνει μια συγκλονιστική ερμηνεία ενός βαθιά οργισμένου για την ζωή, μεσήλικα, βγαλμένη κατευθείαν από τους άγριους δρόμους κάποιας Ιρλανδικής κωμόπολης. Ο Κονσίντιν έφτιαξε ένα συγκλονιστικό φιλμ, στην παράδοση του νατουραλιστικού, βρετανικού κινηματογράφου.

Ο Τζόζεφ, ένας μέθυσος, οξύθυμος, αθυρόστομος τύπος, που δεν το έχει σε τίποτα να ξεσπάσει σε οποιονδήποτε βρεθεί μπροστά του όταν έχει τα νεύρα του, συναντά μια μέρα τη Χάνα, η οποία δουλεύει ως εθελόντρια σε ένα κατάστημα που ανήκει σε γνωστή φιλανθρωπική οργάνωση. Η γνωριμία τους αποτελεί για εκείνον μια ευκαιρία να ξεφύγει για λίγο από την χωρίς νόημα καθημερινότητά του. Ωστόσο, για τη Χάνα η όλη κατάσταση είναι σαφώς πιο περίπλοκη, καθώς, πίσω από το ζεστό, συγκαταβατικό της βλέμμα, κρύβεται ένα αποτρόπαιο μυστικό…

Η ταινία έχει αποσπάσει σειρά βραβείων, ενώ σύμφωνα με τους κριτικούς κινηματογράφου πρόκειται για ένα υποβλητικό, σπαρακτικό δράμα χαρακτήρων για τα πολλαπλά πρόσωπα της βίας και την προσέγγιση δύο απελπισμένων ανθρώπων που αναδεικνύονται από τις ψυχωμένες ερμηνείες του Πίτερ Μάλαν και της Ολίβια Κόλμαν, οι οποίες τιμήθηκαν και οι δύο με το Ειδικό Βραβείο Ερμηνείας της Επιτροπής στο πρόσφατο Φεστιβάλ Σάντανς. Ανάλογη διάκριση, εξάλλου, απέσπασε και ο ίδιος ο Κόνσινταϊν για τη σκηνοθεσία της ταινίας.

Δυνατό, με μια σκοτεινή, αποχρωματισμένη, μουντή φωτογραφία, αυτή η ελεγεία πάνω στον πόνο μιας οργισμένης (όχι νεανικότητας όπως έχουμε συνηθίσει) αλλά μέσης ηλικίας, μας συγκλόνισε με την αίσθηση που αφήνουν οι χαρακτήρες της, στο φετινό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. «Πιστεύουμε βαθιά, πως είναι μια από τις καλύτερες ερμηνευτικές εφαρμογές της δραματουργικής εξέλιξης σεναρίου, φέτος» υπογραμμίζουν οι ειδήμονες περί τα κινηματογραφικά θέματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου